Alexander Albon baalt: "Verkeer op de baan zat me tegen"

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Alexander Albon baalt dat hij niet in Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje is gekomen. Hij zegt na afloop van de race dat hij teveel verkeer op de baan tegenkwam in zijn laatste snelle ronde. "Het was echt een zooitje", aldus Albon tegen F1.com

Albon vindt dat hij niet gelijk uit Q1 had moeten liggen. Zeker nadat hij na zijn eerste snelle ronde nog op een zestiende plaats stond. Het verkeer aan het einde van Q1 zorgde er volgens hem voor dat hij niet de juiste snelle ronde had kunnen rijden. "Vier auto's waren aan het vechten in de laatste bocht en de eerste bocht. Daarna zat ik de hele ronde in Lewis Hamilton's versnellingsback", verzucht de Williams-coureur. 

Optimistisch voor de race

Toch neemt Albon positieve punten mee naar de race, vooral met het oog op de banden. Volgens hem werken de banden van de Williams-auto's beter mee op dit circuit dan de vorige races. Qua race snelheid is er niet veel veranderd, maar wel de bandenslijtage waardoor het team meer kansen kan hebben tijdens de race. Hij vindt het daarom jammer dat de startplaatsen voor de race niet voordelig zijn. "Met het oog op die bandenslijtage zien we er sterk uit, dus dit is gewoon een van die dingen die dan tegen zitten", aldus Albon.

Lees ook: Carlos Sainz: Het was geen ideale kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen