Alexander Albon blij met P10: Vechten voor het leven

Albon F1 België 2022

Alexander Albon kende een sterk raceweekend op het circuit in Spa-Francorchamps. Allereerst reed de Brit een goeie kwalificatie en tijdens de race slaagde hij erin om als tiende over de finish te komen. Hierdoor heeft hij een belangrijk punt binnengesleept voor zijn team. 

Door een sterke kwalificatie en coureurs met gridstraffen, startte Albon vanaf de zesde positie. "Ik had een goede start en ik wist al snel dat het een lastige race zou gaan worden. Aan mijn team vroeg ik wanneer we het beste naar binnen konden gaan voor een pitstop want we waren echt aan het struggelen met de banden", meldde de Brit aan F1.com. "We waren goed op de rechte stukken, maar dat betekent dat we meer aan het glijden waren in de bochten en dat helpt niet mee met de degradatie van de banden." Volgens Albon was bandenmanagement een moeilijke taak door de temperatuur van het asfalt.

Albon F1 België 2022 1

"Blij toen ik de finish vlag zag"

Uiteindelijk is het Albon gelukt om de race als tiende te eindigen. "Het vasthouden van de tiende plek was vechten voor mijn leven. Ik was blij toen ik de finish vlag zag." De Brit is dan ook zeer tevreden met het geboekte resultaat en het geeft hem vertrouwen voor de volgende race die in Zandvoort plaats zal vinden. "Het is een goed resultaat en we hebben het heel goed gedaan gedurende het weekend."

Lees ook: Frustratie heerst bij Haas na slechte zondag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van België

Lees ook: Carlos Sainz over P3: Het was moeilijker dan verwacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden