Alexander Albon: P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare

Alexander Albon op de grid na drivers parade GP Australië 2022

Voor Alexander Albon ging de race niet zoals hij wilde. De auto had geen pace, een probleem wat zijn teamgenoot Nicholas Latifi ook ondervond. Hierdoor was P13 het hoogst haalbare voor de Williams-coureur. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het was geen beste dag voor het team van Williams, die de pace niet onder controle lijkt te hebben. Ook Alexander Albon had daar last van en kon daardoor net niet voor de punten strijden. Albon had er meer van verwacht, ondanks dat het een lastige baan is. 

Hoogst haalbare

Hoger dan een dertiende plaats had er wellicht ingezeten, als de pace niet zo slecht was geweest, als we Albon moeten geloven. Ook de timing van het team verliep niet volgens het plan. "We hadden slechte timing en kwamen niet op de juiste plek terecht. We hadden vandaag ook niet de pace. P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare", aldus Albon. Hij had ook meer hoop op de pace na een goede vrije training en had dus meer kunnen maximaliseren, als die pace er was geweest op de zondag. "Ik had hoop op een betere pace. Dan hadden we zeker het resultaat beter kunnen maximaliseren."

Lastige baan

Albon had moeite met de baan, maar had hoop gekregen na zijn kwalificatie. Hij had een goede kwalificatie en had dan ook verwacht dat de race net zo goed zou gaan, maar na een paar rondes wist hij al dat dat er niet in zat. "We wisten dat deze baan lastig zou gaan worden. We hadden een goede kwalificatie en daardoor had ik de hoop dat de race ook goed zou gaan, maar ik wist na de eerste paar rondes al dat het een lastige race zou worden."

Lees ook: Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen