Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

verstappen winnaar canada

Max Verstappen heeft na een spannend slot van de race de overwinning binnengehaald. Na de safety car kwam er een eindsprint van vijftien ronden, waarbij Carlos Sainz continu binnen de DRS van Verstappen zat. De Nederlander heeft zijn positie goed weten te verdedigen.

Max Verstappen leek met een redelijke voorsprong vrij zeker van de overwinning, totdat de safety car de baan opkwam, na het ongeluk van Yuki Tsunoda. Vanaf dat moment heeft Verstappen maximaal moeten verdedigen en zat Sainz in de aanval. "De safety car heeft niet geholpen. Ze waren erg snel in de race. Hij heeft het gat goed gedicht op de nieuwere banden. Het was erg spannend op het einde", zo vertelt hij direct na de race tegenover Jenson Button. "Aan het einde gaf ik alles, Carlos natuurlijk ook."

DRS speelde grote rol

Vrijwel de gehele eindfase van de race zat Sainz binnen een seconde van de koploper. Het was voor Verstappen dan ook een hele opgave om de leiding te behouden: "Ik zag dat hij [Sainz] druk zette, maar ook aan het opladen was. En met DRS is het makkelijker om op te laden. Maar de laatste twee ronden waren erg leuk." Wel leek de snelheid van de Red Bull een voordeel op de plekken waar Sainz zijn DRS open zette. Hiermee heeft Verstappen de schade nog enigzins kunnen beperken: "Dit jaar zijn we super snel op de rechte stukken, dus dat helpt enorm."

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Lees ook: Aston Martin uitgeschakeld in Q1 door te hoge bandendruk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden