Aston Martin uitgeschakeld in Q1 door te hoge bandendruk

Aston Martin test

Aston Martin wist tijdens de kwalificatie niet verder te komen dan Q1, terwijl tijdens VT3 Sebastian Vettel een P3 wist te noteren in natte omstandigheden. De te hoge bandendruk is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak voor het slechte resultaat tijdens de kwalificatie. Dit laat de teambaas, Mike Krack, weten aan Motorsport.com.

Er werd veel verwacht van Aston Martin, en dan in het bijzonder van Sebastian Vettel, tijdens de kwalificatie, maar het kwam er maar niet van. Waar Vettel tijdens de derde vrije training nog een P3 wist neer te zetten kwam hij tijdens de kwalificatie niet verder dan P17. Door de gridpenalty van Charles Leclerc start hij de race vanaf P16. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

De oorzaak

Vlak na de kwalificatie wist Vettel niet wat het probleem was, maar Mike Krack weet nu wat hoogstwaarschijnlijk het probleem is geweest. Voor de kwalificatie voerde ze de bandendruk op, maar hielden geen rekening met de opdrogende baan. "We zijn het aan het onderzoeken. Onze coureurs gingen naar buiten en hadden niet genoeg grip. Dus kwamen ze weer naar binnen, hebben we een aanpassing gedaan en ze een nieuwe set banden gegeven. We hadden daarna hetzelfde probleem en dus denken we dat het aan de bandendruk is gerelateerd", aldus Krack. Het team is optimistisch dat het tijdens de race een stuk beter gaat, de baan is dan ook droog en zijn de baanomstandigheden ook anders. De teams hebben daar ook de betere data voor en dus worden de kansen dan hoger ingeschat. 

"We kwamen tijd te kort"

De verwachting was dat Vettel het goed zou gaan doen in de kwalificatie, zeker omdat hij tijdens de derde vrije training veel rondes had gereden in dezelfde omstandigheden. Maar doordat tijdens de kwalificatie alle auto's op de baan waren droogde de baan snel op en daar had het team geen rekening mee gehouden. "We verwachtten vergelijkbare omstandigheden, maar in de middag reden er twintig wagens over de baan. Dat heeft het asfalt waarschijnlijk veel rapper doen opdrogen of veel sneller gemaakt dan we hadden verwacht", vertelt de teambaas. Ze miste Q2 net aan, maar anders hadden ze nog aanpassingen kunnen brengen. "Als we Q2 hadden gehaald, dan hadden we nog aanpassingen kunnen doen, maar we kwamen tijd tekort.”

Lees ook: Mercedes: We blijven de 2022 auto ontwikkelen

Lees ook: Carlos Sainz: Ik gaf P2 in de laatste bocht weg

Lees ook: Toto Wolff woedend na vergadering met andere teambazen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen