Toto Wolff woedend na vergadering met andere teambazen

door Olav Veenhof
Toto Wolff Mercedes teambaas

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich negatief uitgelaten over het gedrag van zijn collega-teambazen in de veelbesproken discussie over porposing. In een vergadering met de andere teambazen schoot de teambaas van de Silverarrows uit zijn slof, meldt Motorsport.com.

Mercedes riep een week eerder tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan al om maatregelen op het porpoising tegen te gaan. De FIA nam deze week maatregelen om het gestuiter op het rechte stuk tegen te gaan. Andere teams zeiden tijdens de Grand Prix van Canada dat Mercedes simpelweg de rijhoogte moet verhogen om het probleem op te lossen. Het commentaar van de collega's van Wolff schoot bij de Oostenrijker in het verkeerde keelgat. Wolff vindt de houding van de concurrerende teambazen "triest" en "onoprecht".

Nieuwe vloer

Er waren verschillende teams die hun vraagtekens zette bij de aangepaste vloer van de Mercedes W13 in Canada. Na nieuwe technische richtlijnen van de FIA die naar buiten kwamen op donderdagavond, had Mercedes op vrijdag al een vloerstang op de auto gemonteerd, die door de nieuwe richtlijnen was toegestaan. Het Duitse team ontkent al voorkennis te hebben gehad over de veranderde reglementen, maar de tweede vloerstang was op zaterdag wel van de auto afgehaald.

Politiek spel

Toto Wolff beticht andere teams van het feit dat zij hun rijders de mond snoeren over het porposing-probleem, zodat de FIA zich minder snel genoodzaakt zal voelen om maatregelen te nemen. "Bijna alle coureurs zeiden dat ze last hadden van het gestuiter en dat ze daardoor moeite hadden om de auto op de baan te houden na de race in Bakoe", meldt Wolff. Hij vindt het vreemd dat andere teams die zich minder uitspreken tegen het probleem bezig zijn met een politiek spelletje waarvan ze voordeel zullen hebben.

Fysieke klachten

Vanuit een Mercedes perspectief is de kritiek te begrijpen. Het Duitse team heeft sinds de regelementswijzingen het meeste last van het gestuiter op het rechte stuk. Eerder klaagde beide Mercedes-coureurs al over de lichamelijke pijn die porpoising veroorzaakt. "Ik hoop dat we snel met een oplossing komen, want dit is op lange termijn niet vol te houden voor rijders", aldus Russell. Lewis Hamilton had na de Grand Prix van Azerbeidzjan heel veel moeite om uit zijn auto te komen en ervaarde onbeschrijvelijke pijn. "Ik kan niet uitleggen hoe erg de pijn is die ik hier heb ervaren na al dat gestuiter op de rechte stukken hier."

Lees ook: Mercedes-coureurs tevreden na kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: Niets wat we aan de auto doen lijkt te werken

Lees ook: FIA neemt maatregelen tegen porpoising

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden