Lewis Hamilton: Niets wat we aan de auto doen lijkt te werken

Lewis Hamilton zwaait naar de menigte in Australië 2022

Lewis Hamilton heeft nog steeds enorme problemen met zijn auto. De 37-jarige Brit reed in VT1 met een nieuwe vloer en in VT2 met een totaal andere afstelling dan teamgenoot Russel. "Het lijkt allemaal niet te helpen", zegt de zevenvoudig wereldkampioen tegen F1.com.

Terwijl Hamilton in VT1 nog eindigde als achtste, kwam hij in VT2 niet verder dan een dertiende plek. Ondanks de nieuwe updates kon Hamilton geen potten breken op het circuit waar hij vijftien jaar geleden zijn eerste race won. Na de Grand Prix van Bakoe leek het lek boven voor de Mercedes-coureur, maar met een zoals hij zelf zegt "rampzalige vrijdag" is de kans op opnieuw een top-5 finish niet aannemelijk.

Porpoising

Op het Circuit Gilles Villeneuve had de Mercedes W13 nog steeds last van porpoising: "Tijdens het gestuiter gaat de auto op en neer en wil hij alle kanten op, het is nog steeds heel zwaar", meldt een radeloze Hamilton. De FIA besloot deze week maatregelen te treffen tegen het gestuiter van de Formule 1 bolides op het rechte stuk. Mercedes is een van de teams die baat zou hebben bij deze maatregelen. Wanneer de maatregelen ingaan is nog niet bekend, het is te hopen voor de Silverarrows dat de regels snel ingaan.

Succesvol verleden

Canada is een baan waar Lewis normaal gesproken altijd hard gaat, met zeven overwinningen waaronder dus zijn eerste race is het een van zijn succesvolste circuit. Dit jaar voelt Hamilton zich niet goed op het circuit in Canada: "Het is niet het Montreal wat ik ken, het is de slechtste ervaring die ik hier met een Formule auto heb gehad", vervolgt Hamilton. In 2019, de laatst keer dat de Grand Prix van Canada werd verreden won Hamilton, na een tijdstraf voor Sebastian Vettel. Hamilton weet dat er voor een overwinning heel veel moet gebeuren:"Ik heb idee dat de auto alleen maar slechter wordt."

Teamgenoot George Russell had een betere vrijdag. Met een zesde tijd in VT1 en een zevende tijd in VT2 trekt de landgenoot van Russell zijn goede vorm door. In zijn eerste seizoen voor het Duitse team staat Russel op 99 punten, op maar 17 punten achterstand op de aanzienlijk snellere Ferrari van Charles Leclerc, die dit weekend een gridstraf van tien plekken moet inlossen.

Lees ook: Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Lees ook: Gridstraf van tien plaatsen voor Charles Leclerc

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden