VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

door Coert Gillissen
canada-thursday12-493309

Max Verstappen was in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada wederom de snelste. Charles Leclerc zit echter minder dan een tiende achter de Nederlander en ook Vettel en Alonso lieten snelle tijden zien. 

- LIVEBLOG AFGESLOTEN -

0:05

Morgenavond zijn we terug voor de derde vrije training. Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

0:03

De top tien is als volgt:

1) Max Verstappen, 1:14.127
2) Charles Leclerc, +0.081
3) Carlos Sainz, +0.225
4) Sebastian Vettel, +0.315
5) Fernando Alonso, +0.416
6) Pierre Gasly, +0.752
7) George Russell, +0.844
8) Lando Norris, +0.860
9) Daniel Ricciardo, +0.906
10) Esteban Ocon, +0.992

0:00

De geblokte vlag hangt uit. Verstappen is wederom snelste, voor Leclerc en Sainz. Vettel en Alonso zitten er echter vlak bij!

23:50

Ook Alpine verwacht een 'buitje' 

23:48

De teams doen nu racesimulaties, dus er zijn geen veranderingen in de tijdentabel. Met Red Bull, Ferrari, Aston Martin en Alpine zitten er vier teams binnen vier tienden in de top 5!

23:42

Red Bull verwacht hevige regen in dertig minuten - tien minuten na het einde van de sessie. 

23:35

De complete tussenstand na de helft van de sessie: 

23:32

Leclerc komt redelijk in de buurt: Zijn tijd is slechts 0.081s langzamer. Sainz, nu derde, geeft twee tienden toe op de tijd van Verstappen. 

23:27 

Verstappen, op de zachte band, scherpt zijn snelste tijd aan met vier tienden. Ook Pérez en de Ferrari's rijden nu met de zachte band de baan op, kunnen zij in de buurt van Verstappen komen? 

23:24

De Virtual Safety Car komt kortstondig uit: Bij de hairpin ligt een blikje cola op de baan. De marshalls ruimen het snel op en de coureurs kunnen alweer vol gas over de baan. 

23:20

Sergio Pérez, momenteel slechts zevende, zegt tegen zijn team dat hij de aanpassingen sinds VT1 wil terugdraaien. De Mexicaan heeft al enkele keren zijn banden geblokkeerd en is een stuk minder comfortabel in zijn Red Bull. 

23:16

De Mercedessen van Russell en Hamilton hebben nu ook een tijd neergezet: Hamilton is zesde, Russell tiende. Alonso is ondertussen sneller gegaan dan Leclerc en heeft nu de tweede tijd in handen.

23:10

En opnieuw heeft Alonso de derde tijd in handen, nadat de meeste coureurs een tijd hebben neergezet. De tweevoudig wereldkampioen geeft een seconde toe op de snelste tijd van Verstappen. Charles Leclerc heeft zich genesteld tussen de Nederlander en de Spanjaard.

23:07

Fernando Alonso was derde voor Alpine in de eerste sessie. Het Franse team hoopt deze sterke vorm uiteraard voort te zetten. 

23:05

Red Bull laat er geen gras over groeien: Verstappen en Pérez zijn direct snel en zetten de snelste tijden neer, op de medium band. 

23:00

De sessie is gestart, onder voorlopig nog een stralende zon. Veel coureurs duiken gelijk de baan op, maar niet de twee Mercedessen, waaraan nog flink wordt gewerkt.

22:52

Tijdens de sessie verwachten de teams enige regen, dus het kan al snel vrij druk worden op de baan nabij Montreal. Hoewel het F1-circus voor het eerst sinds 2019 weer rijdt op het Canadese circuit, waren er geen incidenten in de eerste vrije training. Alleen Yuki Tsunoda gaf een stevige kus aan de muur, maar dat leverde de Japanner niet al te veel schade op.

22:50

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

22:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada! Blijft Red Bull wederom voor Ferrari en kan Alpine haar sterke vorm doorzetten?

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden