Gridstraf van tien plaatsen voor Charles Leclerc

door Olav Veenhof
Charles Leclerc in de paddock op de donderdag GP Australië 2022

Charles Leclerc weet dat hij dit weekend niet vanaf de eerste startrij zal starten. Ferrari heeft besloten dat de Ferrari F1-75 van de Monegask nieuwe Control Electronics krijgt, wat resulteert in een gridstraf van tien plaatsen. Wellicht verwisselt de Ferrari-coureur nog meer onderdelen waardoor hij helemaal achteraan zou moeten starten.

Na de tweede vrije training werd bekend dat Ferrari ook een derde CE in de auto heeft gemonteerd, waardoor de Monegask tien plaatsen naar achter wordt gezet. Na de motorproblemen van Leclerc in Azerbeidzjan bleken verschillende motoronderdelen onherstelbaar, de Control Electronics bleek ook niet te reparen. Het team uit Maranello liet voor het begin van VT1 al weten dat de MGU-H, MGU-K en verbrandingsmotor waren vervangen. 

Mogelijk laatste

Een gridstraf hing de renstal na de Grand Prix van Azerbeidzjan al boven het hoofd door een falende Ferrari-powertrain voor Leclerc. Hij liet eerder dit weekend weten dat zijn team overweegt een gridstraf te nemen, omdat Leclerc al op verschillende onderdelen tegen de grens aan zit. Daarnaast zegt Leclerc ook dat het een rol speelt dat je op het Circuit Gilles Villeneuve goed kan inhalen. Mogelijk vervangt het Italiaanse team nog meer componenten waardoor Leclerc verder achteraan moet starten. Teams mogen per coureur namelijk maximaal drie motoren gebruiken. Met de motorwissel dit weekend zit Leclerc al op drie gebruikte ICE's. Een zorgelijke situatie voor het Italiaanse team omdat Montreal pas de negende race van het seizoen is.

Slechte lijn

Ondanks de gridpenalty sloot Leclerc zijn vrijdag af met een tweede plek in VT2. De 24-jarige coureur was maar 81 duizendsten langzamer dan lijstaanvoerder Max Verstappen, teamgenoot Carlos Sainz wist de derde tijd te noteren in VT2. De eerste vrije training eindigde Leclerc als vijfde achter de beide Red Bull's, Fernando Alonso en Carlos Sainz.

Ferrari dat het seizoen zo goed begon, wordt de laatste paar races getergd door motorproblemen. In Azerbeidzjan vielen vier Ferrari aangedreven motoren uit. Daarnaast viel in Barcelona viel Charles Leclerc als leider in de wedstrijd ook uit met motorproblemen. De gridstraf voor Leclerc komt de strijd van Ferrari in het constructeurskampioenschap zeker niet ten goede. Door de nulscore van Ferrari in Azerbeidzjan bedraagt de achterstand op Red Bull in het constructeurskampioenschap tachtig punten.

Lees ook: Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Lees ook: Voorlopige oplossing voor probleem Sainz, nog niet voor Leclerc

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen