Voorlopige oplossing voor probleem Sainz, nog niet voor Leclerc

Ferrari_Bakoe_Azerbeidzjan

Ferrari heeft een kortetermijnoplossing gevonden voor het probleem waarmee Carlos Sainz strandde in Baku. De geplofte motor van Charles Leclerc is nog niet terug in Italië, het team hoopt morgenavond de oorzaak van de uitvalbeurt te weten. 

Ferrari laat op Twitter weten dat de hydraulische compenenten van de auto van Sainz al onderzocht zijn. Voor Canada is een oplossing gevonden, maar de Italianen werken aan verbeteringen voor de lange termijn. Waardoor Leclerc uitviel weet het team nog niet, want de motor is nog niet in de fabriek in Italië aangekomen. Die wordt woensdagochtend verwacht en Ferrari hoopt diezelfde avond nog de oorzaak te vinden. 

Rokende Ferrari-motoren 

Carlos Sainz en Charles Leclerc vielen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan beiden uit met technische malheur. Na slechts negen ronden maakte Sainz alweer een scootertocht terug naar de pits, terwijl Leclerc na twintig ronden zijn rokende Ferrari in de pits parkeerde. De Monegask lag op dat moment aan de leiding, maar zag dankzij zijn uitvalbeurt Max Verstappen verder uitlopen in het kampioenschap. De kopman van Ferrari ligt nu 34 punten achter de Nederlander, terwijl hij eerder in het seizoen de ruime voorsprong van 46 punten had: Een ommezwaai van maar liefst 80 punten in het voordeel van Verstappen. Door de 1-2 van Red Bull kijkt Ferrari nu bovendien tegen een achterstand van 80 punten aan, na acht races. Leclerc en Sainz waren niet de enige coureurs met Ferrari-problemen. Ook Ghuanyu Zhou en Kevin Magnussen zagen de finishvlag niet omdat de techniek in hun wagens de geest gaf. 

Lees ook: Dubbele DNF Bakoe kopzorg voor Mattia Binotto

Lees ook: Christian Horner: "Ook zonder uitvalbeurt Leclerc gewonnen"

Lees ook: F1 aan Tafel: "Zitje Piastri is voorzet op Williams-Renault deal"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden