Dubbele DNF Bakoe kopzorg voor Mattia Binotto

door Frederique van Grinsven
Ferrari Leclerc Bakoe vrijdag

Ferrari glipt langzaam maar zeker verder weg in het kampioenschap tegen Red Bull. In Azerbeidzjan haalden beide Ferrari's de finish niet. De voortdurende betrouwbaarheidsproblemen, zo laat teambaas Mattia Binotto weten, zijn een "punt van zorg" en komt bovenop de teleurstelling van de dubbele DNF.

Het is voor Charles Leclerc zijn tweede krachtbron-gerelateerde DNF in de laatste drie races. Voor Carlos Sainz was het een hydraulisch probleem dat zijn race beeïndigde. 

"Betrouwbaarheid is een sleutelfactor in de strijd om het kampioenschap, samen met prestaties" laat Binotto tegenover F1.com. "We zijn nog niet helemaal betrouwbaar, er is nog wat werk aan de winkel. We moeten zeker oplossen wat het probleem was, onze krachtbron sterker maken voor de toekomst."

Vier Ferrari DNF's

Maar ook klantenteams Alfa Romeo en Haas vielen uit in Bakoe. Guanyu Zhou had voor de derde keer in vier races een DNF en Kevin Magnussen moest stoppen vanwege wat leek op een probleem met de Ferrari-krachtbron.

"Ik denk dat we de DNF's moeten analyseren, ik denk dat die van Zhou misschien niet gerelateerd is aan onze toeleveringscomponenten" weet Binotto. "Maar wat daar ook gebeurt, het is altijd nuttig. Daarom leveren we aan klantenteams. Niet voor het bedrijf want het is niet geweldig voor de economie, het is meer om technische feedback te ontvangen."

GP Van Azerbeidzjan

Foto: Ferrari Media

Gevoelens temperen

Het seizoen begon sterk met meerdere dubbele podiums en twee overwinningen voor Charles Leclerc, met vooral Red Bull die ontbetrouwbaarheid ervaarde. Nu zijn de rollen omgedraaid. Sinds Italië is Red Bull al vijf races aan de winnende hand. In Azerbeidzjan deelde de Red Bulls maximale klappen uit, met een 1-2 finish en een snelste ronde voor Sergio Perez.

“Maar aangezien ik denk dat we niet euforisch werden aan het begin van het seizoen, zullen we nu niet kapot zijn; het team zal gefocust blijven en hard werken om deze problemen aan te pakken om ons sterker te maken voor de toekomst.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Lewis dramaqueen

Lees ook: Oscar Piastri op weg naar Williams voor stoeltje in 2023

Lees ook: Mexicaanse overwinning in de NASCAR voor Daniel Suarez

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden