Mexicaanse overwinning in de NASCAR voor Daniel Suarez

door Gijs Leuvenink
NASCAR / 2022

In de oer-Amerikaanse NASCAR heeft de Mexicaan Daniel Suarez de overwinning geboekt op het circuit van Sonoma Raceway zondag. Het werd een leuke race waar Suarez zijn allereerste NASCAR Cup-race won.

Sonoma, een idyllische baan midden in een boerengebied in de buurt van San Fransisco, had een leuke race toebedeeld gekregen. Sonoma is een zogenoemde road course en geen oval, dus het te vergelijken met de 'gewone' circuits op de Formule 1-kalender. Daniel Suarez won de race voor Buescher en McDowell.

Nieuwe winnaar

Dennis Suarez won de race en dat was volgens Rick Winkelman terecht. "Het was een verdiende overwinning, hij deed dat gewoon goed", aldus Winkelman. Met de overwinning deed de uit Monterrey afkomstige Suarez goede zaken voor het behalen van de NASCAR play-offs en dus voor de algehele titel te gaan. Eveneens boekte de Mexicaan zo zijn eerste overwinning in de NASCAR Cup en zeker als niet-Amerikaan is dat geschiedenis.

Gevecht om in play-offs te komen

De komende weken belooft ook spannend te worden. "De coureurs die nog niet in de play-offs zitten, hebben steeds minder kansen om alsnog in de play-offs te geraken", vertelde Winkelman. "Er zijn nog een paar races te gaan."

Komend weekend wordt er niet geracet in de NASCAR. 26 juni keren de coureurs terug in Nashville.

Lees ook: Rolf Meter en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Fysieke klachten voor Lewis Hamilton na GP Azerbeidzjan

Lees ook: Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden