Fysieke klachten voor Lewis Hamilton na GP Azerbeidzjan

Lewis Hamilton Spanish Grand Prix

Lewis Hamilton bestempelt de Grand Prix van Azerbeidzjan als zijn ergste race ooit. Mercedes heeft het porpoising nog steeds niet onder controle, en langzamerhand worden de coureurs ongeduldig. Ook teamgenoot George Russell kan niet lang meer overweg met een stuiterende auto. 

Met een stuiterende auto op het snelle stratencircuit van Bakoe, was de race een lijdensweg voor de Mercedes-coureurs. "Het was de ergste race ooit. Waarschijnlijk de meest pijnlijke race die ik heb meegemaakt en ook het moeilijkste gevecht met de auto. Ik ben blij dat het klaar is", zo laat Hamilton weten aan F1.com. Tijdens de race meldde hij al over de boordradio dat hij enorm last had van zijn rug. Dit was ook zichtbaar toen hij de auto uitstapte; dat lukte amper. 

Team moet aan de bak

Volgens de coureurs is het écht zaak om dit onder controle te krijgen. Andere teams lijken op snelle, rechte stukken ook last te hebben van een stuiterende auto, maar bij Mercedes lijkt het probleem het grootst. Hamilton vindt dat er snel verandering in moet komen. "We hebben dit stuiteren vanaf het begin en het is gewoon nog niet beter geworden. We haddden één race waar we niet echt tekeer gingen en toen hadden we een touché met Kevin [Magnussen]. Ik weet niet wat ik de komende races moet verwachten, maar we moeten zorgen voor verbetering." Komend weekend wordt er geracet in Montreal, wederom een snel circuit. 

Wolff maakt zich zorgen

Toto Wolff twijfelt zelfs aan Hamiltons aanwezigheid in Canada. Volgens de teambaas van Mercedes is het nog niet zeker of de zevenvoudig wereldkampioen in zijn Mercedes stapt, omdat hij er momenteel "heel slecht aan toe is", zo laat hij weten tegen Motorsport.com. Mercedes neemt ieder weekend een resevecoureur mee naar het circuit. Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne zijn de opties voor het team. Volgens Wolff is het geen gek idee als er in Montreal een van hen in de auto plaatsneemt.

Lees ook: Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

Lees ook: Yuki Tsunoda: P6 was makkelijk haalbaar geweest

Lees ook: Pierre Gasly: P5 is geweldig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden