Yuki Tsunoda: P6 was makkelijk haalbaar geweest

Yuki Tsunoda gp monaco

De race zag er veelbelovend uit voor Yuki Tsunoda, maar een kapotte DRS gooide roet in het eten. Zijn pitstop duurde hierdoor extra lang, waardoor het een uitzichtloze race werd. Teamgenoot Pierre Gasly heeft wel belangrijke punten gescoord voor het team. 

Beide AlphaTauri's leken in de punten te gaan eindigen. Ze lagen zelfs even P4 en P5, maar daar kwam snel verandering in door de kapotte DRS van Tsunoda. "Tot het probleem was het een goede race. Ik had de controle en de conditie van de banden voelde goed. Jammer dat we een probleem hadden met de betrouwbaarheid van de auto. Als ik die dingen niet had gehad, was P6 makkelijk haalbaar geweest." Uiteindelijk heeft hij genoegen moeten nemen met een dertiende plek. Hij heeft zijn DRS ook niet meer mogen en kunnen gebruiken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yuki Tsunoda/角田裕毅 (@yukitsunoda0511)

DRS in tweeën 

Op sociale media heeft Tsunoda zelf een foto geplaatst van zijn kapotte DRS. Tijdens de race heeft hij ook een waarschuwing gekregen van de FIA, omdat dit niet veilig zou zijn voor op de baan. Direct hierna is de coureur door zijn team naar binnen gehaald om het probleem zo goed mogelijk op de lossen. "We hebben het gerepareerd met tape. Dat is het enige wat je op zo'n moment kan doen", laat hij weten aan F1.com. Voor de banden was een pitstop niet nodig geweest. Daarbij duurt het extra lang als een aantal monteurs de achtervleugel aan het vastmaken zijn. Hierdoor kwam Tsunoda buiten de punten terug op de baan. Omdat hij zijn DRS niet meer kon en mocht gebruiken, heeft hij zich niet meer omhoog weten te vechten in het veld .

Ook laat Tsunoda op sociale media weten weten erg blij te zijn voor zijnt teamgenoot, die op de vijfde plek is geëindigd. 

Gasly en Tsunoda GP Azerbeidzjan

Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Lees ook: Pierre Gasly: P5 is geweldig

Lees ook: Olav Mol: Het is crisis bij Ferrari

Lees ook: Daniel Ricciardo: Blij dat ik terug ben

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden