Daniel Ricciardo: Blij dat ik terug ben

daniel ricciardo melbourne

Daniel Ricciardo is volgens hem weer terug nu hij in de punten gefinisht is. Door de verschillende strategiën was de race niet altijd even makkelijk. Dit laat hij weten aan F1.com.

Voor Daniel Ricciardo is het een succesvolle zondag. Na een aantal slechtere weekenden is hij in Bakoe weer in de punten gefinisht. Ricciardo is dan ook erg tevreden met het behaalde resultaat. "Het team is blij dat ik eindelijk weer in de punten ben gefinisht."

Verschillende strategiën

Ricciardo en Lando Norris zaten allebei op een andere strategie. Zo startte Ricciardo op de harde band die een goede pace leek te hebben. "Doordat we beide een andere strategie hadden merkte ik dat ik soms sneller was dan Fernando [Alonso] en Lando [Norris] op de medium band", aldus Ricciardo. "Maar op dat moment in de race had ik teamorders en mocht ik lando niet inhalen", vervolgt hij. Na zijn pitstop merkte Ricciardo verschil qua pace. De medium band bleek minder snel te zijn. "We wisten lang door te gaan op de harde band en de pace was goed. Maar op de medium had ik maar voor twee rondes pace en daarna viel ik steeds meer terug. Dus aan het einde kon ik niet bijblijven bij Alonso."

"Blij dat ik terug ben"

Door de teamorders heen en weer en het gebrek aan snelheid in de derde sector was dit het hoogsthaalbare. "Er werd verteld dat we de positie moesten behouden met nog maar een paar rondes te gaan. Fernando [Alonso] was toch te snel geweest voor ons in de derde sector daardoor konden we niet dichtbij genoeg komen. Als een team was dit het hoogsthaalbare", vertelt de Australiër. Maar ondanks dat er niet meer gehaald kon worden betekent deze puntenfinish veel voor Ricciardo. "Ik ben blij dat ik terug ben en een paar punten heb gepakt. Ik heb meer geleerd over de auto. We verlaten dit circuit beter dan twee weken geleden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Lando Norris: P8 was mogelijk als ik rebelser was

Lees ook: Haas moeite met betrouwbaarheid

Lees ook: Aston Martin: Drama voor Stroll, feest voor Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden