Aston Martin: Drama voor Stroll, feest voor Vettel

Aston Martin test

Het was een twijfelachtig weekend voor het team van Aston Martin. Met een knappe P6 voor Sebastian Vettel, maar een uitvalbeurt voor Lance Stroll mist het team punten. Beide coureurs laten zich uit tegenover F1.com.

Aston Martin kan tevreden terugkijken op dit weekend. Ondanks dat het voor Lance Stroll niet al te best ging heeft Sebastian Vettel zich laten zien. Tijdens de kwalificatie wist hij al op P9 te eindigen en in de race is hij drie plekken gestegen naar P6. 

Slecht weekend voor Stroll

Lance Stroll wil dit weekend wel snel vergeten. Tijdens de kwalificatie zat hij in de muur waardoor hij niet meer verder kon, dus startte hij vanaf P19. De race leek beter te verlopen, maar door een nog onbekend probleem moest hij de auto in de pitbox zetten. "Het was een lastige dag vandaag. We moesten de auto stoppen omdat we problemen hadden", aldus Stroll. Er moet nog gekeken worden naar wat het probleem was, maar Stroll had geen geluk dit weekend. "We moeten nog kijken wat het probleem precies was. We zijn ongelukkig hier en het was een slecht weekend", vertelt de Canadees. Die voor volgend weekend een thuis grand prix voor de boeg heeft. "Ik kijk erg uit naar Canada."

Feest in de auto van Vettel

Het weekend kon voor Vettel niet beter gaan. Kwalificeren op P9 en finishen op P6 en dat in een minder competitieve auto. In het begin van de race ging hij wel de mist in. Tijdens een inhaalpoging op Ocon vergiste hij zich in het remmen, gelukkig kon hij rechdoor de run-off in. Dat heeft hem tijd gekost en wellicht de strijd om P5. "Zesde is heel erg goed, daar zijn we blij mee. We hadden een goede pitstop waarmee we Mercedes wisten te kloppen. Daarna dacht ik al voorbij Esteban [Ocon] te zijn en remde laat. Ik was er niet zeker van dus gebruikte ik de run-off maar. Daardoor verloor ik veel tijd. Als dat niet was gebeurd hadden we voor P5 kunnen vechten", aldus Vettel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Op de limiet

Dat het bij Vettel steeds beter lijkt te gaan is duidelijk. Volgens hem komt dat omdat ze steeds meer op de limiet aan het rijden zijn. "We zoeken steeds meer de limiet van de auto op en dat gaat steeds beter. Maar we moeten ook realistisch zijn. Dit weekend waren we iets sterker dan Sauber [Alfa Romeo] en zaten we rond dezelfde snelheid als Alpine en de AlphaTauri. Dat zet ons wel in een lastig pakket", vertelt Vettel. Ondanks dat is hij heel tevreden met het resultaat. "Het is voor iedereen en ook het team in Silverstone een goed resultaat."

Lees ook: Alpine verlaat Bakoe met dubbele puntenfinish

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: de race

Lees ook: Carlos Sainz: Zware dag maar we zijn een team

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen