Carlos Sainz: Zware dag maar we zijn een team

door Frederique van Grinsven
GP Van Azerbeidzjan

Carlos Sainz eindigde als eerste uitvaller tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Door een hydraulisch probleem kwam de Ferrari-coureur niet verder dan ronde negen. 

Sainz reed als vierde weg nadat hij zijn positie wist te behouden, maar er viel als snel een gat met Max Verstappen voor hem op P3. "Ik keek er naar uit om te gaan pushen na negen ronden banden managen. Maar toen ging de hydrauliek en dat was het", laat hij weten tegenover F1.com.

Zware dag voor Ferrari

Ook teamgenoot Charles Leclerc moest zijn Ferrari tien ronden later tot stilstand brengen na motorproblemen. "Nog frustrerender om te zien dat Charles ook niet finisht en een ander probleem heeft." zegt Sainz.

"Het is zeker een zware dag voor Ferrari en een zware dag voor ons allemaal. Maar we zijn een team, we zullen verschillende momenten in het jaar meemaken. Deze is waarschijnlijk de moeilijkste."

2022 gaat de verkeerde kant op

Sainz was al teleurgesteld over zijn kwalificatie zaterdag en vandaag markeert zijn derde uitvalbeurt van het seizoen. Maar meer dan betrouwbaarheid, is het krijgen van momentum "erg moeilijk". "Proberen om dit seizoen twee constante races te rijden is onmogelijk." Vooral als de DNF in ronde negen komt, terwijl ik nog steeds op zoek ben naar potentieel in de auto."

"Tot nu toe heeft 2022 voor mij besloten deze kant op te gaan en dat is frustrerend maar we moeten herstellen. We moeten geduldig en positief blijven."

Carlos Sainz Bakoe vrijdag

Foto: Ferrari Media

Lees ook: Sergio Pérez: Goed teamresultaat

Lees ook: Max Verstappen: Blij met de balans van de auto

Lees ook: F2 hoofdrace: Hauger wint chaotische race, Verschoor P5

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen