Sergio Pérez: Goed teamresultaat

sergio perez monaco 2022

Sergio Pérez is de race gestart én gefinisht op de tweede plek. Hij heeft even aan de leiding gelegen, maar die plek werd al snel overgenomen door zijn teamgenoot. Hij heeft wel een punt gekregen voor de snelste raceronde. 

Pérez leek tijdens de race niet blij met het feit dat hij Verstappen voorbij moest laten gaan. Achteraf geeft hij wel aan dat Verstappen duidelijk sneller was. Volgens hem is dat een punt van aandacht voor de komende tijd. Vooral op de mediumband was er een duidelijk verschil tussen de coureurs van Red Bull. "We moeten begrijpen wat daar is gebeurd, want Max was zeker een stuk sneller vandaag tijdens de medium stint", zo laat hij direct na de race weten tegenover Naomi Schiff.

Teamresultaat

Met de snelste raceronde voor Pérez heeft Red Bull de maximale punten binnengehaald in Bakoe. Dat is volgens de Mexicaan een goede prestatie: "Er zijn veel dingen die we moeten bekijken na vandaag, maar nog steeds een heel goed teamresultaat." Tijdens de race heeft Pérez de eerste plaats vrij makkelijk afgegeven aan zijn teamgenoot, die het kampioenschap leidt. Hij zegt daarover het volgende: "Het team heeft een goede keuze gemaakt. We hebben een 1-2 binnengehaald, dus dat is een goed resultaat voor het team."

Lees ook: Verstappen wint GP Azerbeidzjan, Ferrari finisht niet

Lees ook: F2 hoofdrace: Hauger wint chaotische race, Verschoor P5

Lees ook: Pierre Gasly: Dit was de beste kwalificatie van het jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden