F2 hoofdrace: Hauger wint chaotische race, Verschoor P5

01-Dennis-Hauger-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

De hoofdrace in Azerbeidzjan voor het Formule 2-kampioenschap is een prooi voor Prema-coureur Dennis Hauger geworden. De Noor was in een spectaculaire race iedereen te snel af. Verschoor, zelfgenoeg meegemaakt, kwam in de punten terug.

De start was voor de voorste rij met Jüri Vips en Liam Lawson goed. Beide coureurs schoten van hun plek. Richard Verschoor was ook aardig vertrokken. In de eerste tronde kwam echter de safety car de baan op na een incident tussen Amaury Cordeel en Ollie Caldwell. Cordeel vloog over de achterwielen en kwam in de banden terecht.

Safety car feest

De tweede safety car werd veroorzaakt door een crash tussen Cem Bolukbasi en Roy Nissany, beide in de achterhoede. De Turk raakte de voorwielen van zijn Israëlische concurrent en kwam in de muur terecht. Ook Nissany kon de race niet vervolgen. 

De herstart na de tweede safety car werd een gigantische chaos. Armstrong duwde Vips aan, maar beide coureurs konden relatief ongeschonden door. Achteraan ging het mis met onder andere Ayumu Iwasa die zijn voorvleugel eraf reed tegen de concurrentie. Pourchaire miste de rijder voor hem en kwam ook in de problemen. Ook Liam Lawson ging in de eerste ronde na de herstart de mist in. Grote profiteur was Richard Verschoor, die naar plek negen optrok. Een virtual safety car legde de race daarna even stil.

Afgevlagd op tijd

De race duurde door alle incidenten dusdanig lang dat de race afgevlagd werd op tijd. De nodige straffen werden door alle incidenten uitgedeeld en Verschoor klom nog op naar plek vijf. Vips leek onbedreigd naar de zege te gaan, maar ging er hard af bij het kasteel. Hauger Sargeant en Drugovich profiteerden maximaal en gingen het podium op.

Met name laatstgenoemde zal met een glimlach in de wagen zitten. Door de puntloze Pourchaire is zijn voorsprong in punten enorm groot in de tussenstand. Eigenlijk lijkt er nog weinig in de weg te staan voor een titel van de Braziliaan. 

Lees ook: Yuki Tsunoda: Het team deed het fantastisch

Lees ook: Sebastian Vettel: Denk niet dat er veel meer in zat

Lees ook: Coureurs Alfa Romeo gaan voor punten na uitschakeling Q2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden