Sebastian Vettel: Denk niet dat er veel meer in zat

Sebastian Vettel in de garage Imola 2022

Sebastian Vettel denkt dat hij niet veel meer uit de auto had kunnen halen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Duitser reed een negende tijd nadat hij eerder in de kwalificatie ook al een keer in de muur stond.

Sebastian Vettel mag de Grand Prix van Azerbeidzjan als negende aanvangen. De Duitser is blij met het resultaat zeker omdat het ook een vroegtijdig einde had kunnen zijn. In het tweede deel van de kwalificatie blokkeerde de Aston Martin-coureur in de vijftiende bocht. Hij schoot rechtdoor en raakte de muur. Zonder zichtbare schade kon hij zijn Aston Martin achteruitrijden en terugbrengen bij zijn team. Uiteindelijk eindigde hij vlak achter Yuki Tsunoda, die positie had Vettel nog wel willen pakken maar hij weet ook dat het dan ook echt het maximum geweest was.

Meer vrienden maken

"Ik heb natuurlijk een beetje geluk gehad bij die crash. Er had niet veel meer ingezeten, ik hoopte nog op een slipstream in mijn laatste ronde maar er reed niemand. Misschien moet ik meer vrienden maken die me willen helpen op het rechte stuk." Dat liet de viervoudig wereldkampioen weten tegenover F1.com. Verder kijkt Vettel enorm uit naar de race. "De snelheid van gisteren verbaasde me eigenlijk hoe goed die was. We weten dat we het in de kwalificatie wat lastiger hebben maar we hebben het goed gedaan." Bij de crash in Q2 twijfelde Vettel of hij de bocht wel kon halen. "Toen ik realiseerde dat ik de bocht niet meer kon halen moest ik een keuze maken. Ik dacht dat ik de uitloop net niet meer kon redden. Ik wist dat we nog een reserve voorvleugel hadden dus ik besloot maar rechtdoor te gaan."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: Sergio Pérez: We kunnen geen fouten permitteren tijdens de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden