Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Charles Leclerc in de garage Monaco 2022

Charles Leclerc pakte met overmacht pole position voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Op het snelle stratencircuit was hij bijna drie tienden sneller dan alle anderen. Lang zag het eruit dat de pole richting Red Bull zou gaan maar uiteindelijk belandde die toch bij het Italiaanse team.

Het weekend in Bakoe leek voorafgaand aan de kwalificatie in het voordeel van Red Bull te zijn. Ook tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie veranderde dit beeld niet. In de top tien gaat het natuurlijk om het laatste deel, dan moet je er echt staan. Charles Leclerc deed dit en reed met een 1:41.359 de snelste tijd. Het gaat natuurlijk om de race en direct na de kwalificatie liet de Ferrari-coureur weten er veel vertrouwen in te hebben.

Upgrades

"Het voelt echt goed, iedere pole voelt goed maar deze zag ik echt niet aankomen. Ik dacht echt dat Red Bull vandaag sneller zou zijn." Dat liet de Monegask na afloop van de kwalificatie weten tegenover F1.com. "In de laatste ronde kwam alles bij elkaar." De snelheid in de race is waar Red Bull eerder dit seizoen de overhand had in vergelijking met het Italiaanse team. Leclerc denkt dat het dit weekend wel eens anders zou kunnen zijn. "Je moet hier echt goed op je banden letten. Dit zag er in Spanje en Monaco goed uit. Sinds de upgrades ziet de snelheid in de race er een stuk beter uit."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Pierre Gasly: "Auto voelt geweldig op dit circuit"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden