Pierre Gasly: Auto voelt geweldig aan op dit circuit

Pierre Gasly praat met engineer eerste testdag Bahrein 2022

Pierre Gasly kijkt tevreden terug op zijn vrijdag tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. "De auto voelt geweldig aan op dit uitdagende stratencircuit", laat de Fransman weten aan F1.com. Gasly eindigde met zijn Alpha Tauri in VT1 als negende en in VT2 zelfs als zesde.

In VT1 eindigde de 26-jarige coureur achter zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, die verrassend als zevende eindigde. In VT2 was Gasly sneller dan zijn Japanse teamgenoot en eindigde hij een seconde achter Charles Leclerc. Gasly die vorig jaar in Baku nog op het podium stond, is blij met hoe zijn vrijdag verlopen is.

Weinig negatieve punten

Met name over de set-up was de AlphaTauri coureur tevreden. "De auto reageert goed op wat ik wil, het ziet er naar uit dat we morgen ook snel zijn", aldus Gasly. Na een slecht weekend in Monaco waar beide AlphaTauri coureurs geen punten wisten te behalen, is dit een flinke opsteker voor het zusterteam van Red Bull Racing. Er zijn weinig negatieve punten te benoemen. "We weten dat het nog geen zaterdagmiddag is, maar het voelt voor alsnog allemaal heel goed."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Gasly kan een goed resultaat gebruiken. Na een goed seizoen waarin de oud-Red Bull-coureur zijn nog onervaren teamgenoot de baas was, heeft Gasly het dit seizoen een stuk lastiger. Tsunoda staat met elf punten namelijk twee plekken hoger dan zijn teamgenoot in het kampioenschap. Gasly wist dit seizoen slechts zes punten binnen te halen, wat hem een veertiende plek in het kampioenschap oplevert.

Onzekere toekomst

De coureur die in het verleden voor Red Bull reed, heeft openlijk laten weten dat wanneer hij niet een zitje bij zijn oude team kan krijgen, hij openstaat voor een vertrek. Nu bekend is geworden dat Sergio Perez ook volgend jaar naast Max Verstappen in een Red Bull zal rijden, is de kans groot dat Gasly bezig is aan zijn laatste seizoen bij het Italiaanse team. Onder andere McLaren wordt genoemd als een mogelijk nieuwe werkgever.

Lees ook: Carlos Sainz: Ik had enorm veel last van porpoising

Lees ook: Valtteri Bottas: Met de nieuwe onderdelen zijn we morgen sneller

Lees ook: Lando Norris: Hele pakket moet beter

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden