Lando Norris: Hele pakket moet beter

Lando Norris - Melbourne

Lando Norris heeft upgrades nodig aan zijn gehele auto, wil McLaren tot aan het einde van het seizoen competitief mee willen doen. In tegenstelling tot vorig jaar, is de McLaren namelijk een stuk minder competitief. Dit laat Norris weten tegen Autosport.

Sinds de nieuwe reglementen in de wereld van de Formule 1, is de grid flink opgeschud. McLaren is een van de teams die minder goed gaat dan vorig jaar, als je kijkt naar de eerste zeven races. Hoewel McLaren nog wel op de vierde plek in het constructeurskampioenschap staat, bedraagt de achterstand op de nummer drie Mercedes 75 punten. Lando Norris staat met 48 punten op de zevende plek, Ricciardo staat met elf punten op een schamele elfde plek in het kampioenschap.

 

Stijgende lijn

Na een slechte seizoensopening in Bahrein waar beide McLarens buiten de punten finishten, heeft McLaren de lijn omhoog ingezet. Hoewel de MCL36 steeds betere prestaties levert, denkt de jonge Brit dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. "Ik durf te zeggen dat we de auto een aantal circuit op het gebied van vorig jaar hebben verbeterd. Nu hebben we alleen nog een upgrade aan de gehele auto", aldus Norris. De kritiek op de prestaties van de auto kunnen als verrassend worden gezien. Teamgenoot Daniel Ricciardo staat onder hoogspanning vanwege tegenvallende resultaten. Met name het aanpassen aan de auto lijkt lastig voor de Australiër. Zelf hoopt Norris dat de aankomende upgrades hem de auto beter leert kennen en de auto meer naar zijn hand toe te kunnen zetten.

Zelfvertrouwen nodig

Norris gaat met vertrouwen richting de Grand Prix van Azerbeidzjan. "Er kan van alles gebeuren op het gebied van podiums en spectaculaire races. Als wij zo lang mogelijk in zo'n positie zitten, dan is dat het doel." Het circuit in de straten van Baku staat bekend om de smalle straten met langzame 90 graden bochten, maar ook om het langste rechte stuk van de Formule 1 kalender. Norris meldt dat het voornamelijk is om vertrouwen te hebben. "Je hebt vertrouwen nodig om de limieten van de auto en de muren te vinden. Je moet alle baanruimte gebruiken en daar heb je een goede auto voor nodig en veel zelfvertrouwen."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 & VT2

Lees ook: Leclerc sluit vrijdag in Bakoe af als snelste

Lees ook: Sergio Pérez snelste in VT1 GP van Azerbeidzjan, Verstappen P3

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden