Sergio Pérez snelste in VT1 GP van Azerbeidzjan, Verstappen P3

door Tim Koenders
Sergio Perez bakoe

Sergio Pérez heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan met een 1:45.476 als snelste afgesloten. De Mexicaan was ruim een tiende sneller dan Charles Leclerc. Verstappen was niet tevreden met zijn auto en moest genoegen nemen met P3.

-Liveblog gesloten-

Update 14:10

De volledige uitslag van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan:

Update 14:03

Het verslag van VT1 voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 14:02

Terwijl de meeste coureurs al klaar zijn spint Max Verstappen nog in de vijftiende bocht. Hij weet zijn Red Bull uit de muur te houden. De Red Bull-coureur is nog niet tevreden met zijn auto.

Update 14:01

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zit erop. Sergio Pérez was met een 1:45.476 de snelste. Met die tijd staat de Mexicaan ruim een tiende voor op Charles Lecrelc. Max Verstappen sluit aan op de derde plaats.

Update 13:52

De teams werken rustig de programma's af. In de tussentijd is het middenveld iets dichter bij de kop van het veld gekomen. Leclerc heeft twee tienden gevonden en staat nu tussen de mannen van Red Bull op de tweede plaats.

Update 13:43

Met nog ruim een kwartier op de klok hebben de favorieten voor de overwinning hun eerste rondes op de zachtste band gereden. Sergio Pérez was in die eerste rondes ruim de snelste. De Mexicaan staat ruim drie tienden voor Verstappen en Leclerc die slechts een aantal duizendsten van elkaar verwijderd zijn. Sainz staat daar weer twee tienden achter. Achter de twee topteams van dit seizoen is het gat bijna een seconde.

Update 13:40

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:36

Max Verstappen zet in zijn eerste ronde op de rode band een snellere tijd neer. Toch klaagt de Nederlander over de wind op het rechte stuk. Naast de problemen met de wind lijkt ook de DRS niet helemaal te werken hoe het hoort. Net als vorig jaar trilt de achtervleugel wanneer die openstaat. 

Update 13:30

Halverwege de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn het de mannen van Red Bull die bovenaan staan. Verstappen staat met een 1:46.477 eerste ongeveer zeven honderdsten voor zijn teamgenoot. Leclerc staat derde maar geeft maar dan vijf tienden toe. Het gat tussen Leclerc en de rest van het veld is nog eens acht tienden. De verschillen in de openingsfase zijn groot.

Update 13:25

De Alfa Romeo ziet er dit weekend anders uit in vergelijking met andere weekenden. In plaats van de gebruikelijke rood-witte kleurstelling heeft het team voor het weekend in Azerbeidzjan de kleur groen toegevoegd.

Update 13:22

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:18

Het lange rechte stuk in Bakoe zorgt tot op heden voor problemen bij Ferrari en Mercedes. De vier auto's hebben in de laatste sector veel last van porpoising.

Update 13:15

En daar is de volgende gele vlag. Nicholas Latifi verliest vermogen en parkeert zijn Williams in bocht vijf.

Update 13:14

Na nog geen kwartier gereden te hebben is al duidelijk dat het circuit in Bakoe een erg lastige is. Lewis Hamilton schiet even rechtdoor in de eerste sector en Lance Stroll heeft het eerste muurtje al licht geraakt. Biede kunnen hun weg gewoon vervolgen.

Update 13:10

Na drie minuten is de baan weer vrij en mogen de andere coureurs weer op het gas. 

Update 13:07

Mick Schumacher moet zijn Haas parkeren. Het team ziet dat er iets fout is aan de auto en vraagt de Duitser zijn auto aan de kant te zetten. De eerste, maar ook zeker niet de laatste, gele vlag van het weekend is een feit.

Update 13:03

Het is direct druk op de baan. Op dit moment is iedereen buiten.

Update 13:00

De lampen staan op groen, de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is officieel van start gegaan. 

Update 12:52

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:45

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie in Bakoe.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden