Leclerc sluit vrijdag in Bakoe af als snelste

GP Van Azerbeidzjan

Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De mannen van Red Bull volgden met Pérez op de tweede plek en Verstappen op de derde plek. Fernando Alonso had een nette vierde plek. De training begon met problemen met de DRS van Verstappen.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 17:10

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Uitslag:

1. Leclerc 1:43.224

2. Pérez +0.24

3. Verstappen +0.35

4. Alonso +0.91

5. Sainz +1.05

6. Gasly

7. Russell

8. Tsunoda

9. Ocon

10. Norris

11. Vettel

12. Hamilton

13. Stroll

14. Ricciardo

15. Bottas

16. Zhou

17. Magnussen

18. Albon

19. Schumacher

20. Latifi

Update 17:00

De training zit erop! Terwijl Sainz rechtdoor schiet hangt het zwart-wit geblokt en maken de coureurs hun laatste rondje af.

Update 16:58

"Ik heb een probleem met mijn auto", vertelt Leclerc aan zijn engineer! De Monegask krijg te horen dat er niet zoveel aan de hand is en dat hij door mag pushen.

Update 16:55

De longruns worden inmiddels verreden en dus ligt de uitslag van deze training vrijwel vast. We zien nogsteeds veel coureurs rechtdoor schieten of zich verremmen. Nog vijf minuten te gaan!

Update 16:50

Update 16:45

Schumacher krijgt het maar niet voor mekaar. Hij rijdt als laatste op 4.6 seconden. Verder zit Ricciardo er wederom niet bij op de veertiende plek en ook Hamilton zou moeten verbeteren, hij rijdt de twaalfde tijd. 

Update 16:35

Leclerc rijdt nog een halve seconde sneller en Pérez sluit op +0.25 seconden aan. 

Alexander Albon rijdt in sector drie vol tegen de muur aan maar kan zijn vervolgen. Hij duikt meteen de pits in en zijn auto wordt nu bekeken.

Update 16:30

De eerste runs op de softs wordt gereden. Ook Charles Leclerc gaat naar buiten op die compound.

Update 16:25

Verstappen pakt de tweede tijd op +0.030 seconden. Het lijkt erop dat de derde sector van Leclerc enorm sterk is door een goede tow.

Update 16:21

Leclerc leidt met een 1:43.806. Pérez volgt op een tiende met Sainz als derde op een halve seconde. Max Verstappen sluit de top-4 af op ongeveer zes en een halve tiende. 

5. Alonso
6. Tsunoda
7. Gasly
8. Bottas
9. Vettel
10. Russell

Update 16:20

Latifi en Schumacher vielen vanochtend uit met problemen. Ze rijden wel weer maar staan negentiende en twintigste.

Update 16:13

De engineer van Hamilton vertelt tegen hem dat er 2.3 seconden tussen hem en Leclerc zit en Hamilton schrikt daar van. Het verschil in tijden dit weekend zijn enorm groot. Ondertussen hebben we ook gezien dat een tow flink kan helpen voor een goede tijd. 

Verstappen is ook de baan op inmiddels.

Update 16:10

Na een korte tien minuten zijn alle coureurs behalve Verstappen op de baan. Carlos Sainz heeft de snelste tijd met Pérez achter zich. Zhou Guanyu sluit de top-3.

Update 16:08

Nog steeds problemen met de DRS van Max Verstappen. Vanochtend klapperde de vleugel van de Nederlander veel en nu zien we dat zijn team nog steeds bezig is aan de achterkant van de auto. 

Update 16:05

Keren doormiddel van steken. Een bijzondere maneuvre die mensen moeten leren tijdens het behalen van een rijbewijs. Lando Norris doet hetzelfde met zijn bolide nadat hij rechtdoor schiet in bocht drie. Een gele vlag is genoeg en de sessie wordt weer vervolgd.

Update 16:00

De training is begonnen! Net als tijdens de eerste training staat er veel wind en daar hadden de coureurs last van. 

Update 15:50

Volg VT2 de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 15:45

Welkom bij de liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Grand Prix Radio houdt je komend uur hier op de hoogte van alle actie in Bakoe!

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden