Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 & VT2

sergio perez monaco 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, met een goede dag voor AlphaTauri en een balende Lewis Hamilton.

Hero

AlphaTauri

Na een weekend in Monaco om snel te vergeten zit AlphaTauri in Bakoe er weer goed bij. In beide trainingen stonden zowel Yuki Tsunoda als Pierre Gasly bij de beste tien. Ook reden beide heren de meeste ronden bij elkaar van alle coureurs. Het is voor het team uit Italië te hopen dat deze lijn doorgetrokken kan worden, want met een dubbele puntenfinish kunnen ze een mooie slag slaan dit weekend.

 

Sergio Pérez

Het Mexicaanse feestje in Monaco had misschien een beetje een dubieus einde, maar met de vorm van Sergio Pérez is niks mis. In Bakoe was hij in de eerste training de snelste en in de tweede training tweede, maar beide keren was hij teammaat Verstappen toch echt een tik te snel af. Ongetwijfeld zal Pérez balen van het gat in de tweede training op Charles Leclerc zijn Ferrari, maar het is opmerkelijk te noemen dat nu toch al een paar keer Verstappen te snel af is. De Nederlander is immers regerend kampioen en voert het kampioenschap aan. Dat laatste kan een Pérez in deze vorm zo overnemen.

Zero

Lewis Hamilton

Het begon op zich helemaal niet onaardig met een zesde plek in de eerste training, maar in de tweede training was het kommer en kwel voor de zevenvoudig wereldkampioen. De Mercedes stuitert er op los in Azerbeidzjan en voor Hamilton is het echt niet meer te doen. De gaten buiten de top vier zijn klein, dus er is vooruitzicht op meer, maar er moet echt wat gebeuren voor de Brit. Het stuiteren maakte het voor Hamilton echter dusdanig lastig dat het lijkt alsof de hoop in zijn schoenen gezakt is. Kop omhoog en er kan van alles nog gebeuren!

Mick Schumacher

Het is helemaal niet het seizoen waarop Mick Schumacher gehoopt had en de vrijdag in Bakoe doet rustig een duit in het zakje. De eerste vrije training ging de mist in door een lekkage en in de tweede training kon de Duitser helemaal niet het tempo van teammaat Kevin Magnussen bij benen. Er wordt al voorzichtig aan de poten van de toekomst van Schumacher gezaagd en vrijdag in Bakoe zal geen goed gedaan hebben.

Lees ook: Yuki Tsunoda: heb geen vertrouwen meer in de FIA

Lees ook: Contractverlenging Perez komt niet als verrassing voor Gasly

Lees ook: Nieuwe livery voor Alfa Romeo in Bakoe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden