Yuki Tsunoda: heb geen vertrouwen meer in de FIA

door Zus Veldkamp
tsunoda training melbourne

Yuki Tsunoda heeft geen vertrouwen meer in de FIA. Doordat er nu twee wedstrijdleiders zijn is er sprake van inconsistentie. Ook mist hij de de ervaring van Michael Masi. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Steeds meer coureurs zijn ontevreden met de nieuwe wedstrijdleiding, zo ook Yuki Tsunoda. Doordat er twee wedstrijdleiders zijn wordt er iedere race ook anders gehandeld, dit zorgt voor inconsistentie. De Japanner mist hierdoor de ervaring van Michael Masi. 

Vier reprimandes

Tsunoda heeft tijdens het raceweekend in Monaco zijn vierde reprimande gekregen, bij de volgende levert dat hem een gridpenalty op. De Japanner baalt hiervan en vindt dat zijn straf onterecht is. "Ik heb geen vertrouwen in de FIA. Het is elke keer ontzettend inconsistent. Ik heb al vier reprimandes gehad. En die ik in Monaco kreeg, begrijp ik nog steeds niet", aldus Tsunoda. Volgens hem zijn de wedstrijdleiders met andere dingen bezig en waren er in Monaco coureurs die heftigere overtredingen begingen. "Ik mag eigenlijk geen dingen over andere coureurs zeggen, maar er zaten er een paar bij die ergere dingen deden en daar is geen onderzoek naar gedaan. Dit terwijl de FIA in andere Grands Prix wel streng was."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

"Michael Masi had een stuk meer ervaring"

Na de slotrace in Abu Dhabi in 2021, wat volgens vele een controversiële race was, moest Michael Masi het veld ruimen en kwamen er twee nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduardo Freitas. Doordat beide mannen de races afwisselen ontstaat er zo ook enig gebrek aan ervaring als het aan Tsunoda ligt. "De racedirecteur hanteert nu een compleet andere stijl. Het is niet alleen maar negatief hoor, want het is ook goed dat ze het zo consistent en eerlijk mogelijk proberen te maken. Maar als het om andere zaken gaat, zoals een race-incident of hoe er met verkeer wordt omgegaan, zag je dat Michael Masi een stuk meer ervaring had", vertelt Tsunoda. Volgens hem is het voor beide mannen en de coureurs ook nog flink wennen. "Ik heb meer tijd nodig om eraan te wennen en zij hebben meer data nodig om de regels beter te maken. Tot die tijd is het overleven en een kwestie van geen straf krijgen."

Lees ook: Contractverlenging Perez komt niet als verrassing voor Gasly

Lees ook: Nieuwe livery voor Alfa Romeo in Bakoe

Lees ook: Josh Pierson wordt jongste coureur van 24 uur van Le Mans ooit

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden