Nieuwe livery voor Alfa Romeo in Bakoe

door Zus Veldkamp
zijkant livery alfa romeo bakoe

De C42 is dit weekend in Azerbeidzjan te zien met een nieuwe livery. De nieuwe kleuren op de bolide zijn een eerbetoon aan de Italiaanse vlag en vanwege de nieuwste elektrische auto van Alfa Romeo.

Het is al even geleden dat we een speciale livery op de baan gezien hebben. De laatste volledig nieuwe livery was van Alpine, die de eerste twee races in een volledig roze livery te zien waren. Nu komt Alfa Romeo, die normaal met een rood-witte kleurstelling rijdt, met een Italiaanse vlag op de auto.

livery alfa romeo bakoe

"Versteviging van de sterke banden"

Bij het bekend maken van de livery is zelfs een persbericht gekomen. De kleurstelling is speciaal voor de nieuwste elektrische Alfa Romeo, de Alfa Romeo Tonale. Ook is het een eerbetoon aan de Italiaanse vlag. "De nieuwe kleurstelling, die ontworpen is door Alfa Romeo's eigen Centro Stile, is niet alleen vanwege de nieuwe Tonale, maar ook een eerbetoon aan de Italiaanse vlag. Het is een nieuwe stap in de versteviging van de sterke banden tussen het legendarisch automerk en de Sauber Group", zo luidt het persbericht. 

Speciale kleur groen

De kleur groen die op de wagen gebruikt wordt heeft nog een speciale betekenis. Tijdens de lancering van de Alfa Romeo Tonale is dezelfde kleur groen gebruikt en de kleur staat voor de transitie van het team naar een duurzaam concept van mobiliteit. "De groene kleur is een knipoog naar de kleur die gebruikt is tijdens de lancering van de Tonale. Het heeft ook een connectie met de identiteit van Alfa Romeo. Het team staat voor een transitie naar een duurzaam concept van mobiliteit, zonder het typerende van de Alfa Romeo te verliezen", aldus het persbericht. De livery wordt vrijdag tijdens de eerste vrije training op de baan verwacht. 

Bekijk de nieuwe livery in 3D

 

Lees ook: Mercedes met pride-logo naar races in juni

Lees ook: Josh Pierson wordt jongste coureur van 24 uur van Le Mans ooit

Lees ook: F1 aan Tafel: IndyCar-coureurs niet goed genoeg voor F1-titel

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden