Josh Pierson wordt jongste coureur van 24 uur van Le Mans ooit

Josh Pierson - Le Mans 24 uur 2022 - 1000 mijl van Sebring

Josh Pierson is tijdens de 24 uur van Le Mans nog maar 16 jaar oud wanneer hij achter het stuur kruipt. Daarmee is hij de jongste coureur ooit die deelneemt aan deze historische race. 

De Amerikaanse Pierson zal tijdens de 24 uur van Le Mans, 16 jaar, 3 maanden en 25 dagen oud zijn. Hij kijkt er naar uit om plaats te nemen in de Oreca-07 met nummer 23 van United Autosports-team. ''Het is speciaal om naar dit evenement te komen en onderdeel uit te maken van de historie ervan op zo'n jonge leeftijd, maar ik denk dat ik er klaar voor ben'', zegt hij op de website van de 24 uur van Le Mans.

United Autosport - LMP2 Oreca 07 #23 - WEC - Sebring 1000 mijl

Vol trots spreekt Pierson over zijn deelname aan de 24 uursrace op het Circuit de la Sarthe. ''Meedoen aan de 24 uur van Le Mans is op zichzelf al een droom die uitkomt. Er zijn nog veel andere dingen die ik graag wil doen in mijn carrière, maar nu denk ik alleen maar aan dit moment.''

Teamgenoten

Pierson deelt zijn auto met Alexander Lynn en Oliver Jarvis. Op de reservebank zit ex-Formule 1-coureur Paul di Resta. Dit team won eerder dit jaar de 1000 mijl van Sebring. De zestienjarige Pierson hoopt veel te leren van zijn teamgenoten. ''Ik heb twee ervaren teamgenoten dus zij kunnen mij wat trucjes en informatie leren. Het is zeker een moeilijke manier van racen voor iemand van mijn leeftijd, maar ik denk dat het haalbaar is. Als je goed naar je teamgenoten luistert kun je op een heel hoog niveau komen. Paul (di Resta red.) is erg waardevol geweest. Hij is mijn mentor.'' 

United Autosports - podium Sebring 1000 mijl - Josh Pierson - Alexander Lynn - Oliver Jarvis
Foto: WEC - Josh Pierson Racing - Podium 1000 mijl van Sebring

Bij de eerste testdag voor de 24 uur van Le Mans heeft Pierson de snelheid al goed te pakken. Hij legde 41 ronden af waarin hij als achtste in het totale klassement eindigde en als derde bij de LMP2-klasse. Een goede start dus voor de Amerikaanse tak van United Autosports. Komende zaterdag om 16:00 uur start voor de negentigste keer, de 24 uur van Le Mans. 

Foto header: Paul Ryan

Lees ook: Günther Steiner hoopt op schadevrij weekend in Azerbeidzjan

Lees ook: Max Verstappen blikt vooruit op Bakoe: Hebben iets recht te zetten

Lees ook: Bent Viscaal over debuut 24 uur van Le Mans: Finishen het voornaamste doel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden