Max Verstappen blikt vooruit op Bakoe: Hebben iets recht te zetten

Max Verstappen spanje 2022

Aankomend weekend wordt er geracet op het stratencircuit van Bakoe. Op Verstappen.com blikt de Nederlander alvast vooruit op de Grand Prix van Azerbeidzjan. “We hebben wat recht te zetten na vorig jaar.”

Tijdens de laatste race in Bakoe leek Verstappen moeiteloos op weg naar een overwinning. Echter gooide een klapband vlak voor het einde van de race roet in het eten voor de Nederlander. Na een fout bij de herstart van Lewis Hamilton ging Verstappens teamgenoot Sergio Pérez aan de haal met de overwinning. Volgens de regerend wereldkampioen heeft hij nog wat ‘unfinished business’ te doen aankomend weekend, maar wordt het vinden van de juiste afstelling nog een uitdaging. “Bakoe is een lastig circuit met lange remzones en krappe uitloopzones. De afstelling, met name van de vleugels, zal moeilijk worden”, aldus Verstappen.

Kwalificatiesnelheid verbeteren

Red Bull Racing heeft tot dusver laten zien qua racepace erg sterk te zijn, maar moet in de kwalificatie vaak de Ferrari’s voor zich dulden. “We komen in de kwalificatie iets tekort, dus het wordt interessant om te zien of we dat kunnen verbeteren”, stelt de leider van het kampioenschap.

Contractverlenging Pérez

Over de contractverlenging van teamgenoot Sergio Pérez is Verstappen ook zeer te spreken: “Het is goed voor de continuïteit van het team en ik kan het goed met hem vinden." Met slechts vijftien punten verschil tussen Verstappen en Pérez zijn beide coureurs volop in de strijd om het kampioenschap.

Lees ook: Bent Viscaal over debuut 24 uur van Le Mans: Finishen het voornaamste doel

Lees ook: Williams krijgt boete van 25.000 dollar

Lees ook: Pierre Gasly: Topteams nog meer in eigen wereld dan voorheen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden