Pierre Gasly: Topteams nog meer in eigen wereld dan voorheen

door Frederique van Grinsven
Pierre Gasly AlphaTauri

Pierre Gasly had meer verwacht van de nieuwe reglementen van 2022. De Fransman laat weten teleurgesteld te zijn in het nog grotere gat dat geslagen is tussen de topteams en het middenveld. "Ze zitten in een eigen wereld."

Vorig jaar wist de Gasly in 16 van de 22 kwalificaties een startplek vanaf de eerste drie rijen te bemachtigen, iets wat hem dit seizoen nog niet is gelukt. "De top drie was zeker sneller, maar ze zaten niet in een andere competitie, dus je kon ze soms plagen. Maar dit jaar? Geen kans!" laat hij weten tegenover Motorsport.

Alleen Bottas kan ze uitdagen

Voor Gasly zijn zijn eigen prestaties van vorig jaar momenteel buiten bereik: "Alleen Bottas kan ze soms uitdagen, terwijl we eigenlijk vechten voor de zevende plaats. Dat is jammer, want het doel was dat we dichterbij zouden komen." 

De raceresultaten van dit jaar liegen er niet om. Lando Norris is de enige coureur buiten Ferrari, Red Bull en Mercedes die een podiumplek heeft weten te pakken, een derde plek in Imola. Rond deze tijd vorig jaar waren dat er al vier; Norris in Imola en Monaco en in Bakoe Sebastian Vettel en Gasly zelf. 

Alfa Romeo en Haas gaan voor

Maar niet alleen de drie topteams glippen uit het zicht van Gasly. Ook heeft hij andere middenvelders voor moeten laten gaan. Waar teams als Alfa Romeo en Haas stappen naar voren hebben gezet, is het team van AlphaTauri duidelijk naar beneden gezakt.

McLaren deelt andere mening

McLaren-teambaas Andreas Seidl deelt een andere mening dan Gasly en ziet juist het middenveld dichter bij de topteams komen. "Het kost gewoon wat meer tijd om het volledige effect van de nieuwe reglementen en het budgetplafond te zien.

"We mogen niet vergeten dat de teams die voor ons liggen gevestigde organisaties zijn, ook qua mensen en talent. En daar profiteren ze nog steeds van."

Ricciardo en Seidl

Foto: McLaren Media

Lees ook: F1 aan Tafel: Record voor Max Verstappen

Lees ook: Fernando Alonso tegenstander salarisplafond voor coureurs

Lees ook: Sebastian Vettel kritisch over hybridemotoren F1

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden