Fernando Alonso tegenstander salarisplafond voor coureurs

Fernando Alonso op de grid Spanje 2022

Fernando Alonso heeft duidelijk gemaakt dat hij de mogelijke introductie van een salarisplafond voor coureurs niet ziet zitten. De Spanjaard vindt dat de coureurs meer werk doen voor de Formule 1 en dus ook voldoende betaald moeten worden.

Het past helemaal in het kostenbesparingsplaatje van de Formule 1, het salarisplafond. De sinds een vorig jaar geldende budgetcap is ingesteld op 140 miljoen voor 2022 en zal volgend jaar nog met vijf miljoen dalen. Tot nu toe zijn de salarissen van de coureurs buiten schot gebleven, maar daar komt mogelijk verandering in.

Promotie Formule 1

Alonso is fel tegenstander, vertelde de Spanjaard aan Autosport.com in Monaco. "Ik denk dat een maximum salaris niet nodig is. We zijn altijd buiten de kostenbesparingen gebleven en nu we steeds meer en meer doen om ook de Formule 1 op de kaart te zetten, vind ik het niet nodig dat ons salaris daar minder van mag worden. De Formule 1 profiteert hiervan. Ik vind dat wij dus buiten de besparingen moeten blijven."

Fernando ALonso op de grid tijdens Grand Prix Abu Dhabi 2021

Wisselende signalen paddock

In de paddock is er niet echt overeenstemming over het wel of niet invoeren van een salarisplafond. Lewis Hamilton is tegenstander, die ook vragen stelt bij het toepassen van het portretrecht en de opbrengsten daarvan. Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur daarentegen ziet er wel wat in, op zoek naar financiële stabiliteit.

Lees ook: Red Bull ziet in Bakoe of DRS-problemen zijn opgelost

Lees ook: Mattia Binotto: Fouten GP Monaco gaat ons sterker maken

Lees ook: Sebastian Vettel kritisch over hybridemotoren F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden