Mattia Binotto: fouten GP van Monaco gaat ons sterker maken

door Zus Veldkamp
Binotto Monaco

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, vindt dat het team kan leren van de fouten die zijn gemaakt tijdens de Grand Prix van Monaco. Het team heeft tijdens de race de leiding uit handen gegeven en kreeg die ook niet meer terug. Dit laat Binotto weten aan Motorsport.com

Het had een super weekend moeten worden voor Ferrari in Monaco. Maar door grote fouten gaf het team de leiding uit handen. Ze mochten als eerste en tweede starten, maar zijn uiteindelijk geëindigd op de tweede en vierde plek. Charles Leclerc was dan ook echt niet te spreken over de fouten van het team, die hem de eerste plek kostte. 

Fout op fout

Leclerc zat er goed bij totdat het team een pitstop drama niet kon voorkomen. Carlos Sainz werd naar binnen geroepen om banden te wisselen. Precies op hetzelfde moment riep het team Leclerc naar binnen die achter Sainz reed. Het team was te laat om Leclerc te vertellen dat hij toch buiten moest blijven en zo gingen ze stapelen bij de pitstop. Dit kostte Leclerc kostbare secondes en de leiding in de race. Leclerc was na de race dan ook erg boos op zijn team. "Fouten kunnen soms gebeuren, maar er worden nu te veel fouten gemaakt. We kunnen ons dit niet veroorloven, zeker niet gezien de situatie waarin we nu zitten", aldus Leclerc. Die op moet gaan passen dat hij niet ingehaald wordt in het klassement door Sergio Pérez, die met zes punten verschil achter Leclerc staat. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"We zijn als team nog aan het leren"

De teleurstelling spatte van het team af na het einde van de race. "Het is absoluut teleurstellend als je de snelste auto hebt en de pole scoort, maar niet de race wint", aldus Binotto. Ferrari had in Barcelona te maken met betrouwbaarheidsproblemen en had de punten in Monaco hard nodig. Volgens de Italiaan had het team beter kunnen reageren op de situaties die zich voordeden in Monaco. "In Monaco waren er omstandigheden die ons leven iets gecompliceerder maakten en hebben we het uiteindelijk niet geweldig gedaan als het gaat om het inschatten van situaties en nemen van beslissingen. Dat is betreurenswaardig. Maar ik ben er zeker van dat het ons sterker gaat maken", vertelt de Italiaan.

Ondanks dat het team al een tijdje meedraait in de Formule 1 vindt Binotto dat het team nog veel aan het leren is. Ze zijn niet meer gewend om races te winnen. "Competitief zijn is één ding, winnen is een ander verhaal. Dat laatste is een stuk moeilijker. We zijn als team nog aan het leren en progressie aan het maken. Dat kost misschien meer tijd."

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Lando Norris kritisch op team na GP Monaco

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden