Sebastian Vettel kritisch over hybridemotoren F1

door Gijs Leuvenink
Sebastian Vettel Aston Martin Imola grid

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel heeft zijn kritiek over de hybridemotoren in de Formule 1 niet onder stoelen of banken geschoven. De Duitser vindt dat er een te rooskleurig beeld geschetst wordt over hoe toepasbaar de techniek voor de straatauto's is.

Na de Grand Prix van Miami maakte Vettel zijn opwachting in BBC Question Time, waar hij zijn vraagtekens plaatste achter de techniek en in hoeverre de mensen thuis er gebruik van kunnen maken. "In hoeverre maakt het uit wat we doen voor de straatauto's? Daarover moeten we eerlijk zijn", aldus Vettel.

Technisch gaaf

Vettel was wel onder de indruk van de techniek. "Het is als fan van de Formule 1 wel echt een technisch hoogstandje. Het is een fascinerende techniek, alleen is het echt de vraag of dit ook resultaten oplevert voor de auto's op straat. Behalve het mogelijk maken van een hybrideaandrijving zie ik weinig nieuws."

Sebastian Vettel praat met de media tijdens testdagen Barcelona 2022

Noodoproep

Vettel sloot bij de BBC af met een noodoproep richting de beleidsmakers van de Formule 1. "We moeten ons realiseren hoe diep de problemen zijn. De Formule 1 is een van de meest benzine verbruikende sporten ter wereld. We moeten echt zoeken naar oplossingen. Nu doen we niet genoeg."

Lees ook: Red Bull ziet in Bakoe of DRS-problemen zijn opgelost

Lees ook: Mattia Binotto: Fouten GP Monaco gaat ons sterker maken

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden