Williams krijgt boete van 25.000 dollar

Jost Capito - rug - Monaco2022

Williams Formule 1-team moet 25.000 dollar overmaken naar de FIA. Het team is samen met het autosportorgaan tot een ''Accepted Breach Agreement'' gekomen. 

Elk Formule 1-team is verplicht om een financieel overzicht op te leveren met daarin de kosten en baten van het afgelopen jaar. Deze moet aangeleverd worden voor 31 maart. Deze datum heeft Williams niet gehaald. Op 12 april heeft het team bericht gekregen van de FIA met daarin de opmerking dat zij deze regel hebben doorbroken. Drie dagen later reageerde Williams met een uitleg over het ontbreken van het overzicht. 

Alex Albon - zijkant snel - Miami2022
Foto: Williams Racing Photos

Om het Formule 1-team uit Grove tegemoet te komen is er een ABA (Accepted Breach Agreement) opgezet. Hiermee geeft de FIA aan dat ze de moeite die Williams heeft gestopt in het oplossen van de zaak, respecteert en daarom tot een compromis willen komen. In de ABA staat dat Williams er zich van bewust is dat het een overtreding heeft begaan. Hiervoor wordt het team gestraft met een boete van 25.000 dollar (23.448 euro). 

Nog een tegenslag

Williams is akkoord gegaan met de straf die ze is opgelegd. Binnen dertig dagen moet het team, het bedrag overmaken naar de FIA. Nog een domper dus voor Williams die het sportief op dit moment moeten hebben van Alexander Albon. De Thais-Britse coureur haalde met een tiende plaats in Australië en een negende plaats in Miami, de enige drie punten van zijn team tot dusver. Daarmee staat Williams op de laatste plaats in het constructeurskampioenschap, vier punten achter Aston Martin en twaalf punten achter Haas F1.  

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Record voor Max Verstappen

Lees ook: Fernando Alonso tegenstander salarisplafond voor coureurs

Lees ook: Sebastian Vettel kritisch over hybridemotoren F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen