Günther Steiner hoopt op schadevrij weekend in Azerbeidzjan

door Patrick Wuite
Gunther Steiner - voor - Monaco2022

Günther Steiner hoopt dat Kevin Magnussen en Mick Schumacher de auto's uit de muur weten te houden dit weekend in Azerbeidzjan, aangezien de Formule 1 gelijk doorreist naar Noord-Amerika voor de Grand Prix van Canada. Schade in Azerbeidzjan kan het team dan duur komen te staan. 

Het is voor Haas namelijk al een tamelijk duur jaar aan het worden. In Saoedi-Arabië schreef Mick Schumacher zijn Haas-bolide af in de kwalificatie en in Monaco deed hij dat opnieuw. Met het oog op de budgetcap is dat zeker niet handig en aangezien de Formule 1 gelijk na Azerbeidzjan het vliegtuig pakt naar Montreal, hoopt Steiner op een schadevrij weekend. 

Tricky

"Als je schade aan de auto's hebt, wordt het echt lastig", voorspelt de Italiaanse teambaas. "We duimen dus voor een weekend zonder schade", aldus de Haas-topman.

mick schumacher monaco 2022

Punten?

Steiner heeft er ook alle vertrouwen in dat Haas een goed weekend kan hebben in Azerbeidzjan. "In Spanje maakten we goede progressie met de set-up van de auto. Als we de set-up kunnen nailen, dan kunnen we echt voor een goed resultaat gaan dit weekend", besluit Steiner.

Lees ook: Max Verstappen over Bakoe: Hebben iets recht te zetten

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton heeft geen pech

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden