F1 aan Tafel: Hamilton heeft geen pech

Mercedes-W13-Hamilton-Barcelona-testdagen-met-sidepod

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat het verschil tussen George Russell en Lewis Hamilton komt door de pech die de zevenvoudig wereldkampioen heeft gehad. Volgens F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is dat simpelweg niet waar.

Voor Lewis Hamilton verloopt het 2022-seizoen vooralsnog rampzalig. De topcoureur van Mercedes hoopte dit jaar revanche te nemen op Verstappen en Red Bull door zijn achtste titel te winnen, maar na zeven races staat hij 34 punten achter zijn nieuwe teammaat, George Russell. Het gat naar Verstappen is zelfs 75 punten. Mercedes heeft dit jaar geen goede auto gebouwd, maar volgens Toto Wolff is het verschil tussen Russell en Hamilton te verklaren door te kijken naar de pech die laatstgenoemde heeft gehad. Volgens Rob Steltman, cameraman en commentator bij Ziggo Sport, klopt de uitleg van Wolff voor geen meter: "Eigenlijk is er dit seizoen nog niks zinnigs uit de mond van Toto Wolff gekomen", zegt hij stellig. "Op dit moment moet Hamilton gewoon Russell voor zich dulden. Russell weet hoe hij met een Williams moet rijden en daardoor weet hij ook hoe hij met een slechte Mercedes moet omgaan. En dat laat hij zien." Oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio Frans Verschuur had zich niet op deze manier uitgelaten over Hamilton. "Dit is een consequentie van de nieuwe auto en het feit dat er ieder jaar moet worden gestreden om de prijzen. Bottas had hij in zijn broekzak zitten, maar Russell duidelijk niet. Hij moet echt aan de bak, maar hij komt wel terug."

Lewis Hamilton Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Desondanks knappe prestaties 

Verschuur ziet Mercedes het verschil naar Ferrari en Red Bull niet inhalen. Dat geldt ook voor coureur en ondernemer Bas Schothorst: "Er zijn zo veel verschillende compenenten in zo'n auto, als er maar één klein dingetje niet naar behoren werkt, is gelijk de complete performance van de auto weg." Steltman vergeet desondanks niet de knappe prestaties van het Mercedes-duo. Mercedes staat comfortabel derde in het constructeursklassement. "Die wagen is ronduit problematisch, maar ze weten de auto wel steeds redelijk dicht bij de top te finishen." En dat is waar Hamilton en Russell het verschil maken, aldus Bas Schothorst.

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

 

Lees ook: George Russell: "Ik wil vechten voor dit kampioenschap"

Lees ook: Fernando Alonso behaalt in Baku record langste F1-carrière

Lees ook: Pierre Gasly: "Topteams nog meer in eigen wereld dan voorheen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden