Contractverlenging Perez komt niet als verrassing voor Gasly

Pierre Gasly Foto Header

90De contractverlenging van Sergio Pérez komt niet als een verrassing voor Pierre Gasly. Pérez heeft voor twee jaar bijgetekend bij het team van Red Bull en Gasly vindt het een logische keuze. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Pierre Gasly, die al een verleden heeft bij Red Bull, komt de komende twee jaar niet aan de pas bij het team. Het contract van Sergio Pérez is namelijk verlengt met twee jaar en met het monster contract van Max Verstappen is de line-up van het team de komende twee jaar compleet. Dit betekent dat Red Bull op het moment geen plek heeft voor Gasly, die de beslissing een logische keuze vindt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

"Het kwam niet als een verrassing"

De Fransman had verwacht dat hij, na een sterk seizoen bij AlphaTauri, wel weer terug had kunnen keren bij Red Bull, maar met de contractverlenging gaat dat aan zijn neus voorbij. Toch komt de beslissing niet als een verrassing bij Gasly aan. "Het kwam voor mij niet als een verrassing. Ik sta er heel objectief in en wetende wat ze van hun tweede coureur verlangen voldoet Pérez aan alle eisen. Hij presteert erg goed, is snel, heeft veel ervaring en brengt ook nog wat sponsorgeld mee. Hij past gewoon goed in het team. Het was dus totaal geen verrassing voor mij", aldus Gasly.

Invloed

De beslissing van het team van Red Bull heeft wel invloed op de verdere carrière van Gasly, die daar minder over te spreken is. "Het mag duidelijk zijn dat het wel van invloed is op mijn carrière en de ambities die ik heb. Dus daar zijn we op dit moment met Helmut over in gesprek, om te kijken wat de beste oplossing is voor beide partijen", vertelt Gasly. Over zijn verdere toekomst in de Formule 1 wil de Fransman niet verder uitweiden. "Volgens mij is algemeen bekend dat ik tot eind volgend jaar nog onder contract sta en verder moet het nog besproken worden met Red Bull. Ik wil er op dit moment niet over uitweiden.”

Lees ook: Nieuwe livery voor Alfa Romeo in Bakoe

Lees ook: Mercedes met pride-logo naar races in juni

Lees ook: F1 aan Tafel: IndyCar-coureurs niet goed genoeg voor F1-titel

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden