Valtteri Bottas: Met de nieuwe onderdelen zijn we morgen sneller

Bottas Australian Grand Prix - Sunday

Valtteri Bottas denkt dat zijn tegenvallende resultaten in beide vrije trainingen niet representatief zijn voor de rest van het weekend. Het team komt zaterdag met upgrades die er voor moeten zorgen dat het Zwitserse team competitiever is dan op vrijdag. Dat laat de Fin weten tegenover Motorsport.com.

Bottas kwam namelijk niet verder dan twee keer een vijftiende plek. Het team heeft ervoor gekozen om de onderdelen op vrijdag nog niet op de auto te monteren, omdat de kans op schade te groot was. Door de budgetcap kunnen teams namelijk niet meer onbeperkt onderdelen meenemen. Op een stratencircuit zoals Baku waar een foutje snel gemaakt is, kan dat een risico zijn. 

 

Niet optimaal

Bottas wiens snelste ronde niet optimaal was vanwege een blokkerend wiel, stelt dat wanneer hij een foutloze ronde reed hij tegen de top 10 aan zat. "Dit resultaat geeft geen realistisch beeld van hoe snel we eigenlijk waren. In mijn laatste ronde zat ik vier tiende onder mijn tijd, maar toen verremde ik me", aldus Bottas. 

Bottas denkt ook dat de Alfa Romeo's, die dit weekend met een speciale livery rijden, competitiever zullen zijn op zondag. "In de race zijn we het gehele jaar al snel, dus dat moet goed komen. Ik ben optimistisch voor de rest van het weekend." Bottas, die zijn eerste seizoen bij Alfa Romeo sterk is begonnen, hoopt vooral dat de Alfa Romeo's sneller zijn dan in Monaco. Zelfs met een rode vlag midden in de race, eindigde Bottas namelijk op bijna een minuut van Perez. In de straten van Baku verwacht hij een beter resultaat. "We hadden het op het stratencircuit van Monaco moeilijk, maar we hebben wel veel geleerd over de set-up. Als alles goed valt, kunnen we vechten voor een plek in Q3."

Zoektocht naar punten

Teamgenoot Zhou Guanyu had een betere vrijdag. De Chinese coureur eindigde op plek zestien, vlak achter zijn ervaren teamgenoot, op slechts anderhalve tiende. Hij denkt, net als Bottas, dat de nieuwe onderdelen de prestaties zullen verbeteren. Daarnaast is Zhou blij dat hij dichterbij Bottas staat. "Het is goed om te zien dat we dichtbij elkaar zitten", laat Zhou weten. Het is voor Zhou te hopen dat de upgrades de auto zullen verbeteren. De coureur die bezig is aan zijn rookie-season, haalde tijdens de eerste race in Bahrein knap een punt, maar wist daarna geen punten meer binnen te behalen.

Lees ook: Lando Norris: hele pakket moet beter

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 & VT2

Lees ook: Leclerc sluit vrijdag in Bakoe af als snelste

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden