Carlos Sainz: Ik had enorm veel last van porpoising

Carlos Sainz Ferrari Miami

 

Carlos Sainz heeft een zware vrijdag achter de rug, de Spanjaard had namelijk enorm veel last van porpoising. "Het gestuiter van de auto zorgde voor een minder hoge topsnelheid en een gebrek aan vertrouwen bij het remmen", laat Sainz weten aan F1.com.

In VT1 eindigde Sainz als vierde op ruim een halve seconde van Perez. In VT2 kwam Sainz niet verder dan een vijfde plek ruim een seconde achter zijn teamgenoot Charles Leclerc. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij op de medium band reed. De Spanjaard had daarentegen wel veel last van porpoising.

Terugkomend probleem

Het was in de Ferrari-garage vooral Sainz die last had van porpoising, een fenomeen dat tijdens de testdagen in Spanje al veelvuldig naar voren kwam. Sinds de reglementswijzigingen zijn er een aantal teams die last hebben van gestuiter op het rechte stuk. Buiten het feit dat het stuiteren van de bolides schade kan opleveren aan de auto, is het ook enorm pijnlijk voor de coureurs zelf. De afgelopen weken werd er door coureurs in de media herhaaldelijk gesproken over het probleem. Door de hobbels op het circuit in Azerbeidzjan wordt de pijn voor coureurs nog erger. Sainz hoopt dat het probleem voor de kwalificatie is opgelost.

Het gestuiter van de auto zorgde eerder al voor rugpijn en pijn aan de borst bij een aantal coureurs. Vooral Mercedes heeft last van het stuitereffect. George Russel is één van de coureurs die enorm veel last heeft van het porpoising, hij hoopt dat er snel een oplossing komt. "Het is niet vol te houden voor de rijders om zo door te gaan. Dit is het eerste weekend dat ik echt worstel met mijn rug en bijna zoiets als pijn in m'n borst heb van het hevige stuiteren", liet hij weten na de Grand Prix van Emilia Romagna.

Spannend gevecht

Prestatiewijs kijkt de Spanjaard tevreden terug op zijn vrijdag. "We hebben goede stappen gemaakt, we waren competitiever in VT2 dan in VT1, ook voelde ik mij meer op mijn gemak in auto", aldus Sainz. Het lijkt er op dat het weer een spannend gevecht gaat worden tussen Red Bull en Ferrari. Red Bull was sneller op de rechte stukken terwijl Ferrari sneller was in de lage-snelheids bochten. Het zal een spannende race worden laat Sainz weten. "Het zal een zwaarbevochten gevecht worden met Red Bull zoals het eigenlijk de rest van het jaar ook al is."

Het team uit Maranello zal zich willen herstellen na een dramatisch weekend in Monaco. Charles Leclerc wist zijn pole position door een strategische blunder niet te verzilveren in een overwinning. Sainz evenaarde zijn beste finishpositie met een tweede plek achter racewinnaar Sergio Perez.

Lees ook: Valtteri Bottas: met de nieuwe onderdelen zijn we morgen sneller

Lees ook: Lando Norris: hele pakket moet beter

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 & VT2

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden