Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Charles Leclerc_Ferrari_Bakoe

Charles Leclerc heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. In een chaotische kwalificatie wist de Monegask de snelste tijd neer te zetten. Pérez pakte de tweede tijd met Verstappen op drie. Er waren drie crashes in de sessie, allemaal bij Aston Martin.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 17:30

De rust is wedergekeerd en Charles Leclerc heeft zijn vijftiende pole position behaald. Zondag is de race weer live te volgen met commentaar van Olav Mol via Grand Prix Radio! 

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update Q3 - afgelopen

Charles Leclerc heeft de pole position! Met een waanzinnig rondje is hij +0.282 seconden los van Pérez op P2. Max Verstappen heeft de derde tijd en Sainz verbeterde zijn tijd niet en viel daarmee terug naar P4. 

Update Q3 - nog 4 minuten

Tussen Sainz op één en Verstappen op vier zit maar +0.175 seconden. Het kan nog alle kanten op gaan! De mannen van Ferrari zijn weer naar buiten voor de tweede run.

Update Q3 - nog 6 minuten

Carlos Sainz pakt de snelste tijd! Leclerc op de tweede plek met Pérez op drie en Verstappen op vier. Gasly is best of the rest.

Update Q3 - nog 10 minuten

Here we go! De eerste runs worden nu gereden.

Update Q3 - nog 12 minuten

Het laatste deel van de kwalificatie is begonnen! Met twaalf minuten op de klok gaan de coureurs een zo snel mogelijk rondje proberen neer te zetten. Wie pakt die pole position?

Update Q2 - afgelopen

De mannen van McLaren hadden een hele goede derde vrije training maar konden het niet waar maken.

Uiteindelijk was Pérez het snelste met Leclerc op de tweede plek. Leclerc raakte licht de muur, evenals Verstappen die de vierde tijd had. Over enkele ogenblikken zal het derde deel van de kwalificatie beginnen en het zal gaan om duizendsten.

Update Q2 - afgelopen

Het zijn Norris, Ricciardo, Ocon, Zhou en Bottas die eruit vliegen! 

Update Q2 - nog 2 minuten

Hamilton under investigation. De Brit zou te langzaam hebben gereden. Ondertussen staat hij op de elfde plek, in de gevarenzone.

Update Q2 - nog 5 minuten

Pérez naar P1. De Mexicaan zet een nieuwe snelste tijd neer.

Update Q2 - nog 7 minuten

Het zit niet mee met Aston Martin! Nu zet Vettel zijn bolide tegen de tecpro barrier in bocht vijftien. Hij lijkt door te kunnen rijden maar moet wellicht de pits opzoeken.

Update Q2 - nog 7 minuten

In de gevarenzone zitten momenteel Hamilton, Ocon, Ricciardo, Zhou en Bottas. De laatste twee hebben nog geen tijd neergezet.

Update Q2 - nog 10 minuten

De eerste runs zijn weer geweest en Verstappen staat weer ongelofelijk dicht bij Pérez, +0.031 seconden tussen de beide Red Bulls.

1. Sainz

2. Leclerc +0.094

3. Verstappen +0.139

4. Pérez +0.170

Update Q2 - nog 14 minuten

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update Q2 - nog 15 minuten

Goed, de rondetijden van alle coureurs staan weer op nul en het is tijd voor het tweede deel van de kwalificatie.

Update Q1 - afgelopen

Albon niet blij. Alonso rijdt rechtdoor in bocht 15 maar doet dat expres volgens de Thai. Dit scenario kennen we, zo pakte Rosberg pole position in Monaco.

Update Q1 - afgelopen

Magnussen, Albon, Latifi, Stroll en Schumacher liggen eruit. Na een hektische out lap konden deze mannen het niet redden. 

Update Q1 - nog 2 minuten 

De sessie is voor nog 2,5 minuut onderweg!

Update Q1 - nog 2 minuten (rode vlag)

Om 16.40 wordt de sessie hervat.

Update Q1 - nog 2 minuten (rode vlag)

Er staat nog exact 2,5 minuut op de klok. De kwalificatie wordt nog vervolgd met waarschijnlijk veel verkeer.

Het zijn Schumacher, Stroll, Latifi, Bottas en Albon in de gevarenzone. Daarboven staan Magnussen, Ricciardo, Tsunoda, Norris en Alonso op de wip.

Update Q1 - nog 2 minuten (rode vlag)

Och och och. Lance Stroll rijdt net weg van zijn vorige moment en zet nu definitief zijn bolide in de muur. In bocht twee raakt hij de muur en is zijn suspensie kapot. Code rood.

Update Q1 - nog 3 minuten

Oei Lance Stroll in de tecpro barriers. De Canadees verremt zich en tikt met zijn vleugel tegen de tecpro aan. Hij kan zijn weg vervolgen. 

Update Q1 - nog 5 minuten

Red Bull 1-2! Verstappen rijdt de snelste tijd met Pérez op +0.011 seconden. De Ferrari's volgen op 3 en 4 en we hebben een verrassing op P5, Guanyu Zhou!

Update Q1 - nog 10 minuten

Tijdens de out lap van Verstappen rijdt hij in de weg van Hamilton en klaagt een daarachter rijdende Russell: "Verstappen rijdt op een onconsisente manier". 

De tweede runs worden gereden.

Update Q1 - nog 12 minuten

De eerste runs zijn geweest. Verstappen rijdt de snelste tijd van het weekend tot nu toe, een 1:42.938. Pérez volgt op +0.260 met Leclerc daarachter op +0.287. Carlos Sainz kan het niet maken en staat op de vijfde stek.

Onderaan zijn het Norris, Stroll, Latifi, Schumacher en Bottas in de gevarenzone.

Update Q1 - nog 16 minuten

Tijdens de derde vrije training kwam duidelijk naar voren dat een tow veel tijd geeft op het rechte stuk. Het is nu al druk op de baan en Hamilton ziet dat. "Er gaat heel veel verkeer komen."

Update Q1 - nog 18 minuten

De kwalificatie is begonnen! De coureurs hebben 18 minuten om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, de traagste vijf coureurs vallen af.

Update 16:10

Wat denken de luisteraars en volgers van Grand Prix Radio?

Update 16:05

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 15:55

Welkom bij de liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De kwalificatie begint een kwartier later (16:15, Nederlandse tijd) vanwege het uitlopen van de derde vrije training. Er is dus een mogeljikheid om de start van de 24 uur van Le Mans nog snel mee te pakken! Komend uur houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte van alle actie in Bakoe!

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden