Sergio Pérez: We kunnen geen fouten permitteren tijdens de race

Perez - Podium Melbourne

Sergio Pérez heeft net naast pole position gegrepen, maar heeft wel zijn teamgenoot, Max Verstappen, geklopt ondanks problemen met de motor. Ondanks dat hij geen pole heeft gehaald is de Mexicaan tevreden over zijn resultaat. Dit laat Pérez weten aan F1.com.

De strijd om pole position ging weer tussen Ferrari en Red Bull. Hij ging uiteindelijk naar Charles Leclerc en Sergio Pérez greep net mis. Ondanks dat is hij wel tevreden over zijn kwalificatie en start hij boven zijn teamgenoot, Max Verstappen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Iets te veel gegeven

Het leek allemaal goed te gaan voor Pérez, maar een aantal keer de muur raken en motorproblemen hielpen de Mexicaanse coureur niet. Hierdoor haalde hij geen pole position. "In Q3 gaven we iets te veel en hierdoor raakte we een aantal keer de muur. Op het einde hadden we ook nog eens problemen met de motor waardoor we kracht verloren", aldus Pérez. Desondanks start hij voor Max Verstappen, wiens kwalificatie ook niet van een leien dakje ging. "We miste een paar tienden voor pole position, maar we starten morgen wel voor Max Verstappen", vertelt de Mexicaan. Pérez, die toestemming heeft gekregen om het gevecht aan te gaan met Verstappen, gaat er ook echt voor. In Monaco startte hij ook voor Verstappen, waar hij er met de zege vandoor ging.

"We kunnen geen fouten permitteren"

Op een stratencircuit wordt een fout erg streng afgestraft. Dat was te zien in de kwalificatie, waar de coureurs die de muur raakte vaak een paar tienden te kort kwamen. Zo zat Lance Stroll twee keer in de muur en zijn de meeste coureurs blij dat er een aantal run-offs zijn. Ook Pérez is zich daar goed van bewust. "De auto voelt goed, maar we moeten het morgen doen. Morgen moeten we er staan, want het is een lange race. We kunnen geen fouten permitteren."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: F2 Sprintrace: Vesti steelt overwinning, Verschoor gooit podiumplek weg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden