F2 Sprintrace: Vesti steelt overwinning, Verschoor gooit podiumplek weg

door Coert Gillissen
Grand Prix van Azerbeidzjan Bakoe

Frederik Vesti heeft de F2-sprintrace in Baku gewonnen. Red Bull-junior Jehan Daruvala domineerde de race, maar na verschillende late Safety Car-fases profiteerde Vesti van een foutje van de Indiase coureur. Richard Verschoor lag lang op podiumkoers, maar in gevecht voor P2 stuurde de Nederlander de muur in.

Voor Daruvala was er lang geen vuiltje aan de strakblauwe lucht in Azerbeidzjan te bekennen. Vanaf P3 op de grid pakte hij direct de leiding en bouwde die uit tot een comfortabele voorsprong. Van Amersfoort Racing-coureur Jake Hughes vertrok van pole, maar had niet de snelheid om voorin mee te doen. Richard Verschoor vertrok vanaf de vijfde startplek en reed lang rond op de vierde plaats. 

Venijn in de staart

Zoals zo vaak in Formule 2-races zit het venijn in de staart. Lang gebeurde er niet bijzonder veel, totdat Dennis Hauger zijn Prema-wagen in ronde 14 in de muur parkeerde. De Deen, in gevecht met Theo Pourchaire, blokkeerde zijn banden en kwam in de kussens van de baan terecht. Deze Safety Car-fase bleek de aanstichter te zijn van een hectische eindfase: Bij de herstart hield Daruvala de leiding, maar Verschoor schoof een plekje op naar P3. Een ronde later werd de race wederom geneutraliseerd nadat Enzo Fittipaldi rechtdoor schoot in bocht 2. In de herstart die volgde, blokkeerde Daruvala zijn banden bij het aanremmen voor bocht 1 en gaf zo de leiding aan Vesti. Verschoor drong bij hem aan, maar daardoor kreeg Liam Lawson een mogelijkheid om de Nederlander te passeren. Verschoor probeerde zijn podiumplek te behouden door buitenom zijn positie te verdedigen, maar kwam daardoor in de muur terecht. 

Grote crash na laatste herstart

Na de crash van Verschoor kwam de Safety Car opnieuw de baan op. Toen Bernd Maylander zijn Aston Martin weer de pits in stuurde, was er nog één ronde te gaan. Vesti hield zijn leidende positie vast, voor Daruvala en Lawson. In bocht 1 was er nog een grote crash waar drie auto's betrokken bij waren, maar alle coureurs konden snel uitstappen. 

 

Lees ook: Vettel zet vraagtekens bij motivatie Hamilton

Lees ook: Pierre Gasly: "Auto voelt geweldig op dit circuit"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen