Max Verstappen: Blij met de balans van de auto

Max Verstappen - Voor - GP van Monaco

Max Verstappen wint voor het eerst de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het team van Red Bull profiteert van een dubbele uitvalbeurt van Ferrari. Verstappen is blij met de balans van de auto en het was overall een goede dag. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Max Verstappen pakt de winst op het circuit in Bakoe. Nadat hij vorig jaar de winst misliep door een klapband is dit de revanche voor de Nederlander. Zijn teamgenoot, Sergio Pérez, is als tweede gefinisht en George Russell op P3. Dit is de derde één-twee voor Red Bull dit seizoen.

"Je kan vorig jaar nooit goedmaken"

Vorig jaar leek voor Verstappen de winst in de broekzak te zitten, maar een klapband gooide roet in het eten. Dit jaar was zijn revanche en heeft de race netjes uitgereden, maar volgens Verstappen kun je vorig jaar niet meer goedmaken. "Je kan vorig jaar nooit goedmaken, wat is gebeurd dat is gebeurd. Maar we staan nu op het podium, daar ben ik blij mee", aldus Verstappen. De Red Bull-coureur wordt hiermee de zesde racewinnaar op dit circuit, waar er nu zes verschillende coureurs hebben gewonnen in zes races. 

Precisie

Door een dubbele uitvalbeurt van Ferrari had het team van Red Bull een gelukje, de rest kon niet dichterbij komen. "We hadden een beetje geluk met de uitvalbeurten van Ferrari, maar als dat niet was gebeurt hadden we het gat makkelijk kunnen dichten", vertelt Verstappen. Op dit circuit moet alles goed verlopen en kun je geen fouten maken, dat is precies wat Red Bull gedaan heeft vandaag. Op de pitstops na verliep alles foutloos. "Ik ben blij met de balans van de auto. De grip en het gedrag van de banden waren perfect en dat heb je nodig hier", aldus de Nederlandse coureur. Of het ze volgende week weer gaat lukken kan Verstappen niet zeggen, want elk circuit is anders. "Elk weekend is anders. Je moet met precisie te werk gaan anders ga je fouten maken. Het kan dus ieder weekend veranderen."

Lees ook: Verstappen wint GP Azerbeidzjan, Ferrari finisht niet

Lees ook: F2 hoofdrace: Hauger wint chaotische race, Verschoor P5

Lees ook: Pierre Gasly: Dit was de beste kwalificatie van het jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden