Alpine verlaat Bakoe met dubbele puntenfinish

Alpine 2022 Spanje

Met een dubbele puntenfinish verlaat het team van Alpine Bakoe. Fernando Alonso is tevreden met zijn resultaat, maar Esteban Ocon had er meer van verwacht tijdens de race. Volgens hem presteerde de auto niet zo goed als tijdens de kwalificatie. 

Alonso is blij met de zes punten die hij na Bakoe heeft behaald. "Blij met P7. Natuurlijk hebben we geprofiteerd van de uitgevallen Ferrari's en Tsunoda, maar die dingen gebeuren in Bakoe. Zevende in Monaco en hier weer, laten we dat zo houden." Ocon is iets minder positief. "Het was niet ons weekend. Niet de beste pace tijdens de race. We waren langzaam. We keken meer in de spiegels dan dat we konden aanvallen", zo laat hij weten tegenover F1.com

Teleurstellend na kwalificatie

Volgens Ocon had de auto tijdens de kwalificatie meer potentie: "Gisteren waren we snel. Als er geen gele vlag was geweest hadden we hoger kunnen kwalificeren. Ik had verwacht dat ik in de race terug kon vechten, maar dat was niet aan de orde. We hadden het in de race zwaarder dan tijdens de kwalificatie, dus dat moeten we analyseren."

Als er vanaf de positieve kant wordt gekeken, dan zijn er wel door beide coureurs punten gescoord. En dat doet Ocon dan ook: "We hebben met twee auto's punten gehaald, dus dat is natuurlijk positief. Maar het was zeker geen makkelijke race."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: de race

Lees ook: Carlos Sainz: Zware dag maar we zijn een team

Lees ook: Charles Leclerc: Nog een DNF, het doet gewoon pijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden