Charles Leclerc: Nog een DNF, het doet gewoon pijn

door Frederique van Grinsven
Charles Leclerc_Ferrari_Bakoe

Charles Leclerc heeft in Bakoe weer pijn geleden in zijn titelstrijd tegen Max Verstappen nadat de motor van zijn Ferrari ontplofte in ronde 20. De Monegask verlaat Azerbeidzjan dan ook "meer dan gefrustreerd". "Ik heb eerlijk gezegd niet echt de woorden." zegt de Monegask na afloop tegen F1.com.

Na een pole position op zaterdag, verloor Leclerc de leiding direct bij de start aan Sergio Perez en had later tijdens de virtual safety car een langzame pitstop. "De eerste stint in het begin waren we niet bijzonder sterk, maar tegen het einde aan kwam ik bij Sergio terug. Tijdens de VSC besloten we naar binnen te gaan. We leidden de race. We hoefden het alleen tot het einde te managen. Ik denk dat we in de best mogelijke positie waren om dat te doen."

DNF na DNF

Maar het ging van kwaad tot erger toen er rook vanachter de Ferrari verscheen. Het betekent Leclerc zijn tweede DNF in drie races. "Nog een DNF, dat doet pijn."

Nachtmerrie voor Ferrari

Voor de Italiaanse renstal blijkt Azerbeidzjan een complete nachtmerrie met ook Carlos Sainz die al vroeg uitvalt vanaf P4 met, wat het team later bevestigde, een hydraulisch probleem. Ook klantenteams Alfa Romeo en Haas hebben mechanische uitvallers.

Ferrari Leclerc Bakoe vrijdag

Foto: Ferrari Media

Leclerc valt naar achter

Leclerc staat nu 34 punten achter Verstappen. Met het vooruitzicht op motorstraffen, moet Ferrari hun dominante zaterdag snel weten te vertalen naar punten op zondag om Red Bull bij te houden in het kampioenschap.

"Het is gewoon een enorme teleurstelling en ik hoop dat we hiervan terug kunnen komen." 

Lees ook: Sergio Pérez: Goed teamresultaat

Lees ook: Max Verstappen: Blij met de balans van de auto

Lees ook: F2 hoofdrace: Hauger wint chaotische race, Verschoor P5

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden