Lando Norris: P8 was mogelijk als ik rebelser was

Lando Norris - Melbourne

Lando Norris denkt dat P8 mogelijk was geweest als hij rebelser was geweest. Maar omdat hij een teamspeler is heeft hij geluisterd naar de teamorders. Dit laat hij weten aan F1.com.

Een dubbele puntenfinish kan het team van McLaren goed gebruiken. De afgelopen weekenden en de kwalificatie ging niet goed voor het Britse team, maar dat hebben ze positief omgezet tijdens de race. 

"Ik ben een teamspeler"

Tegen het einde van de race kreeg Lando Norris teamorders. Ondanks dat hij meer snelheid had mocht hij van het team Daniel Ricciardo niet meer inhalen. "Ik ben tevreden. Ik ben een teamspeler dus ik accepteerde dat ik ricciardo op het einde niet kon inhalen. Daniel heeft me wel geholpen in het midden van de race. Hij mocht me niet inhalen", aldus Norris. Hij denkt wel dat als hij iets rebelser was geweest P8 haalbaar was. "Je bent wel aan het racen en je wil altijd verder pushen. Ik had P8 kunnen halen als ik iets rebelser was, maar ik accepteer wat we hebben gedaan als een team."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Sterke dag voor het team

Door de nieuwe regelementen moet McLaren meer vechten voor hun positie. In de punten finishen is dan ook het nieuwe doel geworden. "Vandaag was sterk. Het doel was om met beide auto’s in de punten te finishen en dat is wat we gedaan hebben. Als je voor het kampioenschap vecht of een podium was het wel anders geweest. Maar op het moment willen we gewoon hoog eindigen met het team", vertelt de Brit. Voor Norris maakt het teamgevoel meer uit dan zijn eigen kampioenschap. Zijn persoonlijke doel is dan ook om een race te winnen. "Mijn leven veranderd niet als ik P9, P8, p6 of P7 eindig in het kampioenschap, mijn doel is om een race te winnen. De snelste manier om dat te doen is om samen te werken als team en om punten te scoren met het team."

Lees ook: Haas moeite met betrouwbaarheid

Lees ook: Aston Martin: Drama voor Stroll, feest voor Vettel

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: de race

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen