Haas moeite met betrouwbaarheid

Kevin Magnussen Haas

In Bakoe heeft het team van Haas wederom een teleurstellend weekend achter de rug. Kevin Magnussen leek in de race voor punten, maar kon de race niet uitrijden. Mick Schumacher heeft alleen Nicholas Latifi achter zich weten te houden.

Door een verkeerde inschatting qua rode vlaggen en safety cars heeft de strategie van Schumacher niet uitgepakt zoals gehoopt: "We hadden geen safety cars of rode vlag, en daar had ik wel op gerekend." Daarbij laat hij weten dat de prestaties van de auto dit weekend niet optimaal waren: "We hebben op ons maximum gereden, maar de pace was er niet." Toch leek Magnussen er na een slechte start goed bij te zitten. Hij heeft even op de tiende plek gereden, waardoor hij dus zeker kans maakte op punten. Niet veel later was hij de volgende uitvaller, eveneens met motorproblemen. "Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik had geen power meer, dat weet ik wel. Maar ik weet niet wat er kapot is gegaan", zo laat hij weten aan F1.com.

Raceweekend begint vrijdag

Schumacher heeft het ook nog even over een gebrekkige voorbereiding. Tijdens de eerste vrije training heeft hij kostbare tijd verloren door een waterlek. Hierdoor is er tijdens de training aan zijn auto gesleuteld, en heeft hij maar drie rondes kunnen rijden: "Op een baan als deze is de vrijdag belangrijk. Met één vrije training om de perfecte setup te vinden is het niet gemakkelijk." 

Magnussen geeft aan dat de snelheid echt wel aanwezig is in de Haas-bolide. Een aandachtspuntje is vooral de betrouwbaarheid van de auto. Magnussen heeft al een aantal keer zicht gehad op punten, maar is hij dankzij een uitvalbeurt met lege handen naar huis gegaan: "Ik maak me geen zorgen om de prestaties, maar wel om de betrouwbaarheid."  

Lees ook: Aston Martin: Drama voor Stroll, feest voor Vettel

Lees ook: Alpine verlaat Bakoe met dubbele puntenfinish

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen