Pierre Gasly: P5 is geweldig

pierre gasly azerbeidzjan

Met een start vanaf de zesde plek is Pierre Gasly is meer dan blij met zijn behaalde resultaat in Bakoe. Na een moeizame start van het seizoen heeft hij eindelijk goede punten kunnen scoren voor zijn team. 

AlphaTauri had begin van dit seizoen moeite om zich bij het middenveld te voegen, maar in Bakoe heeft het team zich zeker bewezen. Zonder een kapotte DRS van teamgenoot Yuki Tsunoda hadden beide coureurs in de punten kunnen finishen. Uiteindelijk is het dus alleen Gasly gelukt. "P5 is geweldig, zeker na de start van dit seizoen. We hebben niet veel geluk gehad, en het was belangrijk om een goed weekend te hebben. En dat hebben we gedaan: gisteren de beste kwalificatie van het jaar en vandaag beste race van het jaar." Ook het gevecht met Mercedes laat zien dat het team een grote sprong heeft gemaakt: "Ik heb even gevochten met Lewis en dat komt niet vaak voor." 

Risicovolle strategie

Gasly wist al dat hij zou rijden met een riskante strategie. Met de laatste stint op de harde band zou het afwachten zijn of er richting het einde nog een safety car zou komen. "Met een late safety car wisten we dat het niet in ons voordeel zou zijn. Lewis kwam al snel dichterbij. Ik heb geprobeerd wat ik kon, maar hij was te snel", laat hij weten aan F1.com.

"Als we kunnen vechten met Mercedes, dan doen we het goed. Ik ben blij voor het hele team dat we deze punten hebben behaald." 

Lees ook: Lando Norris: P8 was mogelijk als ik rebelser was

Lees ook: Haas moeite met betrouwbaarheid

Lees ook: Aston Martin: Drama voor Stroll, feest voor Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen