Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

latifi williams melbourne-5ed90733

Het team van Williams verlaat Azerbeidzjan met twee tegenovergestelde resultaten. Alexander Albon is positief over hoe de auto het deed op de straten van Bakoe, ondanks dat hij buiten de punten eindigde op P12. Nicholas Latifi kreeg al vroeg te maken met een tijdstraf dat "alles ongedaan maakte voordat het eigenlijk begon."

De Williams-coureurs begonnen de race respectievelijk P17 en P18. Waar Albon direct de Alfa Romeo van Bottas weet in te halen, krijgt Latifi een 10 seconden stop/go penalty omdat het team van Williams na het 15-seconden signaal, voorafgaand aan de opwarmronde, nog de auto "aanraakte".

Race om te vergeten

Later kreeg Latifi nog een 5 seconden tijdstraf voor het negeren van blauwe vlaggen. "Het was lastig zo ver weg van de rest van het veld en dan krijg je heel snel al vroeg in de race de blauwe vlag voor de leiders." zegt de Canadees na afloop tegen F1.com.

"Het is het hele weekend een worsteling geweest op deze baan. Een race om te vergeten, meer dan dat heb ik niet te zeggen."

Goed voor zondag

De coureur die geen moeite had met het weekend in Azerbeidzjan was Albon, die het team complimenteerde voor het maken van de juiste set-up beslissingen.

"We hadden een goede start en een goede race. Ik denk dat veel mensen tijdens de virtual safety car naar binnen gingen, dus we misten het net om in de buurt van de groep vooraan te komen." weet de Thaise coureur. "Eigenlijk waren we snel en we lijken goed te zijn op zondag, net als de vorige races."

Terugkomst van Montreal

Volgend weekend volgt na een afwezigheid van twee jaar de race in Canada, wat een thuiswedstrijd betekent voor Latifi. "[Bakoe] is echt geen goede baan voor de auto. Helaas denk ik niet dat Montreal beter zal worden, we zullen zien."

Lees ook: Pierre Gasly: P5 is geweldig

Lees ook: Olav Mol: Het is crisis bij Ferrari

Lees ook: Daniel Ricciardo: Blij dat ik terug ben

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden